İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip!

İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satışlarında Haziran ayı rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında gerilerken, İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip il oldu.

 

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satışlarında Haziran ayı rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında gerilerken, İstanbul konut satışında en yüksek paya sahip il oldu. En düşük iller sıralamasında Hakkâri birinci sırada yer aldı. Yabancıların konut alımında ise ilk sırada Suudi Arabistan vatandaşları vardı. Medya Takip Merkezi (MTM), medyada konut haberlerinin nabzını tuttu. İşte araştırmanın tüm detayları…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), konut satışlarında Haziran 2017’nin rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,1 azalarak 97 bin 579 oldu.

Konut satışlarında en yüksek iller sıralamasında İstanbul, 17 bin 970 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u Ankara 10 bin 160 konut sayısıyla izlerken, İzmir 6 bin 34 konut satışıyla üçüncü sırada yer aldı. Konut satışlarının düşük olduğu iller sıralamasında ise 2 konut sayısıyla Hakkâri, 20 konutla Ardahan ve 31 konutla Bayburt bulundular.

Yabancılara bin 926 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara konut satışı geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 24,8 artarak bin 926 oldu. Haziran 2017 rakamlarına göre Türkiye’de yabancılara konut satışında İstanbul, 903 adet satışla ilk sırada yer aldı. İstanbul ilini sırasıyla 408 konut satışı ile Antalya, 93 konut satışı ile Bursa, 77 konut satışı ile Aydın, 68 konutla Ankara, 60 konutla Muğla takip etti.

En çok konut Suudi Arabistan vatandaşlarına satıldı

Aynı araştırmaya göre Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye’den 612 konut satın aldı. Suudi Arabistan’ı sırasıyla Irak, Kuveyt, Rusya Federasyonu ve İngiltere izledi.

Medya Takip Merkezi (MTM) Ocak ayından itibaren medyadaki konut haberlerini ele aldı. Rapora göre, konut haberleri toplamda 105 bin 482 habere konu olurken yazılı basında 17 bin 574, görsel basında bin 590, internet medyasında 86 bin 318 haberle yer aldı. Konut satışlarının ve projelerin ağırlıklı olarak yer aldığı görüldü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.