İstanbul'da PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul'da PKK/KCK operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul TEM Polisi, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM için HDP binasından eleman yetiştiren örgüt üyelerine operasyon düzenledi. Baskında 14 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) terör bölücü örgütü PKK’nın şehir yapılanmasında bazı hareketlilikler belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. Araştırmalarda örgütün şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği/ Türkiye Meclisi (KCK/TM) için üst düzey eleman yetiştiren bir yapı belirlendi. Yapının Bağcılar HDP İlçe Bakanlığı’na aktif olduğu anlaşıldı. Araştırmalarda 15 şüpheli belirlendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, şüphelilerin yakalanması için operasyon kararı alındı.

TEM Operasyon Timi ve Özel Harekat Polisi, Güngören, Avcılar, Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Büyükçekmece’de ve Fatih’teki bazı adreslere el zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 12 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.