İstanbul'da Polisten Rus Ajanı Operasyonu

İstanbul'da Polisten Rus Ajanı Operasyonu

İstanbul'da polis gelen bir ihbarı değerlendirerek Fatih'te bir otelde kalan kişiyi Rus ajanı olduğu gerekçesiyle göz altına aldı. Yapılan aramalarda şahsın sırt çantasından tabanca çıktı.

İstanbul Fatih'te bir otelde kalan Makharbi Isaev isimli şahsın, rus ajanı olduğu ihbar edilince polis operasyon düzenleyerek Isaev'i gözaltına aldı. Yapılan aramalarda şahsa ait bir adet tabanca bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Rusya ile bağlantılı olan ve rus ajanı olduğu iddia edilen kişilere bir hafta içerisinde ikinci operasyonunu gerçekleştirdi. Fatih'te düzenlenen ikinci operasyonda Makharbi Isaev isimli Rusya vatandaşı gözaltına alındı. Isayev'in çantasından 7.65 mm kalibreli tabanca çıktı.

18 Nisan'da ülkeye girmiş

Isaev'in üzerinden Rus pasaportu çıkarken, 18 Nisan günü gelen bir ihbarın polis tarafından değerlendirilmesi sonucu gözaltına alındığı öğrenildi. Polise yapılan ihbarda gözaltına alınan Rus'un İstanbul'a eylem yapmak amacıyla geldiği söylenildi. Savcılığın verdiği talimatın ardından şahsın belirtilen otel odasında kaldığının onaylamasını yapan polis ekipleri harekete geçerek şahsı gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan ilk belirlemelere göre ajan olduğu iddia edilen Isaev'in 11 Nisan'da Atatürk Havaalanı'na iniş gerçekleştirdiği ve ülkeye girdiği ortaya çıktı. 27 yaşında olduğu belirlenen şahsın Rusya Fedarasyonu pasaportuna sahip olduğu ve odasında yapılan tabancada 7.65 mm Vizör markalı tabanca bulundurduğu keşfedildi.

Türkiye'deki Çeçenlere karşı suikast düzenlemek amacıyla İstanbul'a geldiği düşünülen Isaev'in üzerinden çıkan dijital verilerin incelemeye alındığı ve MİT'in de dosyaya dahil olacağı belirtildi.

Gözaltında konuşmadı

Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen Rus, buradaki sorgulamada pek fazla bilgi vermezken, kaldığı otel odasında bulunan tabancanın nereden temin edildiğine dair inceleme başlatıldı. Öte yandan Isaev'in pasaportta bulunan isminin gerçek olup olmadığı kontrol edilecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.