İşte Amerika'nın Yeni First Lady'si

İşte Amerika'nın Yeni First Lady'si

ABD'nin yeni First Lady'si kimdir?

Donald Trump'un yeterli çoğunluğu elde ederek 45. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmayı garantilemesiyle birlikte eşi Melania Trump da yeni first lady oldu.
Melania Trump, 26 Nisan 1970 yılında eski adıyla Yugoslavya olan Slovenya'da dünyaya geldi.

 

Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikasına karşı eşi Melania Trump da bir göçmen. Slovenya'nın Sevnica kentinden gelen Trump'ın babası araba satıcısı, annesi ise terziydi. Melania ortadirek bir ailenin kızıydı. Gençlik yıllarında bir süre modellik yapmış ve daha sonrasında mücevher ve saat tasarımcısı olarak mesleki hayatına devam etti. Yeni first leydi 2001 yılında ABD'de kalıcı oturma hakkına sahip oldu.2006 yılında ise Amerika vatandaşı oldu.

Melania Trump'a Modern Sinderella lakabı takıldı. ABD'de model olarak hayatını sürdüren Melania’nın yolu bir gün arkadaşının zoruyla gittiği dönemin popüler mekânı Kit Kat Club’a düştü. Burada Donald Trump'la ilk kez karşılaştı. İkinci eşi Marla Maples’dan yeni ayrılan, dönemin en zengin, en güçlü ve en gözde ismi 52 yaşındaki Trump, Melania'ya ilk görüşte aşık oldu. Ancak Melania, Donald'ı reddetti.
Ancak Donald Trump çok ısrarlıydı. Melania, üç ay sonra kendini Trump’ın Manhattan’daki gökdeleninde 100 milyon dolar değerinde, altın varaklarla süslü çatı katında buldu.
Beş yıl süren flört döneminin ardından çift Trump’a ait olan Palm Beach’teki 58 oda ve 33 banyosu olan ‘Mar-O-Lago’ malikânesinde evlendi.
Düğünde davetliler arasında Hillary ve Bill Clinton da vardı.
Altı yıllık evliliğin ardından çiftin tek çocuğu Barron dünyaya geldi. Ki o yıl Melania'nın Amerikan vatandaşlığına geçtiği yıl olarak da kayıtlara geçti. Modelliği nedeniyle hep göz önünde bir isim olmasına rağmen Melania, seçim kampanyası boyunca çok fazla görünmemeyi tercih etti.
Melania Trump, 1999'da New York Times'a verdiği bir röportajda “First Lady olursam, geleneksel bir imaj seçerim. Jackie Kennedy ve Betty Ford tarzı destekleyen bir eş olurum.” demişti.
Bakalım Melania Trump, Michelle Obama'nın ardından yeni 'first leydi' olarak nasıl bir imaj çizecek. Bunu zaman gösterecek. 

 

 

 


(CNNTürk)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.