İYİ Parti Yunusemre gençleri dinledi

İYİ Parti Yunusemre gençleri dinledi

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı ve yönetim kurulu üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı ve yönetim kurulu üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması düzenledi.

Ellerinde Atatürk’ün gençliğe hitabesinin yazılı olduğu pankartlarla gençlerin sorunlarını dinleyen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı üyeleri, vatandaşlara da seslendi.

Yönetim kurulu üyeleri adına açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı, “Yıl 1919, takvim yaprakları 19 Mayıs’ı gösteriyordu. Düşman kuvvetlerinin yurdun dört bir yanında kol gezdiği zamanlardı. Umutsuz bekleyenler bir taraftan İngiliz himayesi diyor, diğer tarafta Amerikan mandası tartışılıyordu. Ancak bunların karşısında inancıyla dimdik ayakta duran, Türk milletinin mahpus talihini yeneceğine tüm kalbiyle inanan biri vardı: Mustafa Kemal. İşte oradaydı. Vatan toprağını kirletmek için gelmiş düşmana ‘geldikleri gibi gidecekler’ diyordu. İstanbul’dan Samsun’a gidecek olan vapurda artık bir milletin geleceği, bir milletin kaderi de taşınıyordu. Daha Samsun’a varmadan Türk milletinin bağımsızlığını kendi içinde ilan etmişti. Kara bulutlarla örtülmüş yurdun üzerine şimdi adım adım güneş doğuyordu. İşte bir milletin bağımsızlığına, çağdaşlaşmaya, demokratikleşmeye giden yolunun ilk adımlarıydı bunlar. Ve kazanan Türk Milleti olacaktı. Mahpus talih yenilecek, tarihler yazılacaktı ve yazıldı da” dedi.

“19 MAYIS DAMARLARIMIZDAKİ KANIMIZ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR”

Başkan Filiz Tuğçe Ayrancı son olarak şu ifadeleri kullandı, “19 Mayıs emperyalizmi yakıp kavurduğumuz ateştir. Her kim ki bizim özgürlüğümüze, bizim vatanımıza, bizim benliğimize saldırmak için hali hazırda bekler; işte o zaman siperlerimizden yine çıkar ve tüm dünyaya şunu bir kez daha gösteririz: Bizim damarlarımızdaki kan özgürlüktür. Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanları genç fikirlerdir. Onlar bu ülkeye, bu vatana sahip olacak kişilerdir ve Mustafa Kemal şöyle seslenir onlara, ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’. İşte bizler o umut yüklenen gençliğiz. Bizler, O’nun izinden giden bu milletin kimseye boyun eğmeyeceğini göstermek adına buradayız. 1919’da yakılan meşale şimdi bizim elimizde. Hepimiz O’nun gençliği olarak bugün buradayız ve şuna inanıyoruz ki: ‘Güneş’ 24 Haziran’da özgürlüğümüz için doğacak. Türk Milleti olarak aynı Güneş’in altında barış ve huzurla ilelebet var olmak dileğiyle”  

Basın açıklamasının ardından yönetim kurulu üyeleri gençler ile buluşarak sorunlarını dinledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.