İYİ Parti'li Özöktem milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ Parti'li Özöktem milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ insanlarla yola çıktım, İYİ bir Türkiye ve İzmir için çok çalışacağım, çok çalışacağız... 24 Haziran’da gün bizim İYİlerin günü olacak…

İYİ Parti Balçova eski başkanı Serap Özöktem, görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı.

2-382.jpg

24 Haziran seçimlerinde "İYİ insanlarla yola çıktım, İYİ bir Türkiye ve İzmir için çok çalışacağım, çok çalışacağız... 24 Haziran’da gün bizim İYİlerin günü olacak…" şiarıyla çalışmalarını sürdürecek olan Özöktem, yaptığı basın açıklmasında şu sözlere yer verdi: 

"Değerli Basın mensubu Arkadaşlarım, Sevgili Dostlar  ve İYİ Partili Ailem; Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz…

Türk Kadını, Milli Mücadele’de destansı fedakarlıklarıyla tarih yazmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara  seçme ve seçilme hakkını tanıyalı tam 84 yıl oldu. Türk Kadını, demokrasinin ve Cumhuriyetimizin güvencesidir…

Ben de bu doğrultudan yola çıkarak, bir Türk kadını ve bir anne olarak, Ülkeme Milletime ve İzmir’ime hizmet edebilmek için yirmi yedinci Dönem Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Ben sizlerden biriyim…

Sorunları bire bir yaşayan ve çözümleri konusunda hep fikir üreten ve her zaman elini taşın altına koyan birisiyim…

Sigorta sektöründe 1983 yılında çalışmaya başladığım meslek hayatıma, 1990 yılında İzmir de vergi numarası alıp çalışmaya başlayan ilk Kadın Sigorta Eksperi olarak devam ettim.

Mesleğimi icra etmeye başladığım ilk günden itibaren meslek komitelerim de  İzmir de ve Türkiye’de ilk kadın dernek başkanlığının yanı sıra, Bölgemizde Meslek dernek kurucu üyeliği,  İzmir de 11 Sivil Toplum Kurululuşu üyeliği ve yöneticiliği ve bir çok derneğin kurucu başkanlıkları bana aittir.

Ben bir Sivil Toplumcuyum ve Topluma hizmetin bir ibadet olduğunu sayanlardanım…

Ülkem için İzmir’im için hayallerim var;

Gençlerimiz için  ülke kaynaklarının  seferber edildiği, her alanda gelecek görebilecekleri bir İzmir  ve bir Türkiye hayal ediyorum.

Güçlü toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır.  

Eğitim, Göç, Kentleşme, Kültürel değişim, Ekonomik  çöküş ve bu gibi bir çok sorundan dolayı İzmir’ in kötü bir birinciliği var. boşanma konusunda İzmir birinci sırada.  


 

İzmir’de Kadının sosyal ekonomik gelişime destek olabilmesi için, aile ve iş hayatına uyum konusunda destek çalışmalarının yürütüldüğü;

evlilik öncesi eğitim, şiddet ve istismarın önlenmesi için çalışmalar, kadın kotası ve kadının karar alma mekanizmalarında söz sahibi olabilmesi konusunda çalıştığım raporlarım hazır olarak bulunmaktadır.

Kadınların kendilerini özgür hissettiği, her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, toplumsal alanda eşit yaşam hakları olan bir İzmir ve Türkiye  istiyorum.

Yaşlılarımızın  huzurlu, mutlu olduğu, çocuklarımızın iyi eğitim alabildiği, iyi bakılıp büyütüldüğü,  istismar edilmediği bir İzmir ve Türkiye istiyorum.

Milletimizin birlik ve beraberlik içinde yol alacağı bir Türkiye istiyorum.

Cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak, parlamenter sistemin güçlendirerek yapılandırılması ve bağımsızlık içinde adil bir yapıda, yolsuzluklarla tamamen mücadele eden bir program dahilin de yapılacak çalışmalarda  ‘Ben de varım’ dedim.

Partimiz kurulmadan önce ;  26 şubat 2016 tarihinde Denizli den başlayan bu süreçte, her türlü engellerle yapılamayan kurultaylar, kabul edilemeyen tüzük kurultayları, Çanakkale de elektrikleri  kesilen karanlık salonlarda yaptığımız toplantılarda da hep vardım.

7 mayıs 2016

27 mart 2017   Sayın Meral Akşener’in İzmir mitinglerinde çağrı ve tertip heyetinde görev aldım.

Kendisiyle  İzmir de 75 Kadın dernek başkanı ve yöneticisinin buluştuğu toplantıları gerçekleştirdim.

 

“Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer”... diyor Genel Başkanım ve ben de bu sözü çok seviyorum…



 

25 Ekim 2017 tarihin de kurulan partimizin

2 Aralık 2017 tarihinde İYİ Parti Balçova Kurucu İlçe Başkanı olarak atandım.

10 şubat 2018 tarihinde yaptığımız 1.Olağan Genel kongrede seçilmiş Başkan olarak devam ettiğim görevimden

26 Nisan 2018 günü  istifa ederek

27. Dönem İzmir Milletvekili aday adayı olmak için başvurumu yaptım.

 

Soran ve sorgulayan İzmir’ linin dayatma kabul etmediğini biliyorum, ben de İzmir li olarak İzmir’e İzmir’ liye  güveniyorum…

 

İYİ insanlarla yola çıktım, İYİ bir Türkiye ve İzmir için çok çalışacağım, çok çalışacağız... 24 Haziran’da gün bizim İYİlerin günü olacak…

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, çağdaş Türk kadınını Ankara da Türkiye Büyük Millet Meclisin de en iyi şekilde temsil edeceğime, Ülkem, Milletim ve İzmir’im için sonuna kadar çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum…

TÜRKİYE VE İZMİR  İYİ OLACAK

Serap ÖZÖKTEM

İYİ PARTİ

İZMİR MİLLETVEKİLİ

ADAY ADAYI"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.