İZBAN'da grev kararı askıya alındı

İZBAN'da grev kararı askıya alındı

Görüşmeler sürüyor.

İzmir’de şehir içi banliyo hattı taşımacılığını yapan toplu ulaşım araçlarından İZBAN’da çıkan toplu iş sözleşmesi krizinin ardından işçilerin 8 Kasım’da greve gideceklerini açıklaması üzerine İZBAN yetkilileri de henüz kararın çıkmadığını, görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi çalışanları ile TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu İZBAN A.Ş. yönetimi arasındaki 6 Haziran 2016 tarihinden bu yana yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını savunan Demiryol İş Sendikası 8 Kasım’dan itibaren greve çıkacaklarını açıklamıştı. İZBAN yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise, henüz karar çıkmadığı ve görüşmelerin hala sürdüğü öğrenildi.

Metro çalışanlarından yüzde 33 daha az alıyorlar

Aralarında makinist, teknisyen, operatör, muhasebeci, gişe memurlarının da bulunduğu 340 personeli ilgilendiren toplu sözleşmede ile ilgili Demiryol-İş Sendikası, İzmir Metro A.Ş çalışanlarından ortalama yüzde 33 daha düşük ücret aldıklarını ve sözleşme taslağındaki tekliflerini daha aşağıya çekmelerine rağmen işverenin mevcut ücret hiyerarşisini bozan zam teklifinde ısrarcı davrandığını savundu. Sendika, 2010 yılında işe giren ve bugün bin 904 TL alan makiniste 2 bin 375 TL, bin 666 TL alan gişe memuruna bin 986 TL, bin 958 TL alan teknikere 2 bin 418 TL, bin 678 TL alan operatöre 2 bin 172 TL talep ettiklerini kaydetti.

8 Kasım’da grev

İZBAN A.Ş yetkilileri ise görüşmelerin devam ettiği belirtirken, Demiryol-İş Sendikası ise 8 Kasım tarihinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olarak greve çıkacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.