“İzin vermeyeceğiz”

“İzin vermeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmaya yönelik bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’ndan geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın’ın okuduğu açıklamada, “Bu soruşturmanın hedefi ne Tunç Soyer’dir ne CHP’dir ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Hesaplaşmaya çalıştıkları kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Tunç Soyer'in arkasındayız. İzin vermeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu da, Kasım ayı meclis toplantısının beşinci birleşimi öncesinde meclis salonu önünde Başkan Soyer’e destek açıklaması yaptı.

23-11-2023-f66a2375-826d-4f9e-9f30-22fedcc2225f.jpg

Atatürk’ün ideolojilerini soruşturma cesareti gösterenlerin arkasında kim var?
CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın’ın okuduğu yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: ‘Büyük Atatürk diyor ki; memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıldönümünde, 9 Eylül 2022’de Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini tekrar eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında soruşturma açıldı. Neymiş? Bu sözler kişinin hatırasına hakaretmiş. Neymiş? Bu sözler halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyormuş. Biz bu soruşturmanın hedefinin ne olduğunu biliyoruz. Bu soruşturmanın hedefi ne Tunç Soyer’dir ne CHP’dir ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu soruşturmanın hedefi doğrudan doğruya Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin kuruluşuyla ortaya koyduğu temel ilke ve değerlerdir. Hesaplaşmaya çalıştıkları kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grubu bu durumun farkında olarak her zaman siyasi tavrını net olarak ortaya koyacaktır. Cumhuriyetle, milli mücadeleyle kavgalı olanlara, kendilerince bir tarih yazmaya çalışanlara, bu ülkenin en değerli evladı olan Büyük Atatürk’e laf söylemeye cesaret edemeyince onun sözlerini tekrar eden Tunç Soyer’e soruşturma açanlara tek sözümüz var; başaramayacaksınız. İzmir halkı ve onun seçilmiş meclis üyeleri olarak bizler size izin vermeyeceğiz. Büyük Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyen ve onun sözlerini tekrar eden Tunç Soyer bu yolda yalnız yürümüyor. Onun yanında vatansever ve Atatürk’e gönülden bağlı İzmir halkı var. Onun yanında Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu var, CHP örgütü var. O halde soruyoruz; bu soruşturmaya izin verenlere ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojilerini soruşturma cesareti gösterenlerin arkasında kim var?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.