İzmir 4. İstihdam Fuarı 13 bin 475 kişiyi ağırladı

İzmir 4. İstihdam Fuarı 13 bin 475 kişiyi ağırladı

‘Çalışmak İsteyene İş’te Fırsat’ sloganıyla gerçekleştirilen İzmir 4. İstihdam Fuarı’nda, 60’a yakın firmanın açtığı stantlara yoğun başvuru gerçekleştirildi.

Fuarın açılış törenine; İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İzmir AK Parti Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Türkiye İş Kurumu Aktif İş Gücü Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Aslan, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, işçi, işveren ve kamu çalışanları örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmaları sonrası protokol stant ziyaretleri gerçekleştirerek, işveren ve iş arayanlarla bir araya geldi. Ayrıca katılımcı firmaların hepsine teşekkür belgeleri İŞKUR İzmir yöneticileri tarafından verildi.

 

Dank: İşsizlik tüm dünyada ortak bir sorun

Fuarın açılış konuşmasında işsizliğin tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu söyleyen İŞKUR İzmir İl Müdürü Emin Dank, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı” çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Çalışmak isteyene fırsat yaratan, 2 milyon yeni iş, 2 milyon yeni çalışan hedefleyen artı istihdam politikası kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. İŞKUR İzmir tarafından 3 ay içinde ev ve iş yeri ziyaretleri gerçekleştirilerek, ziyaretlerde çalışan, iş arayan ve işverenlerin görüşleri alınmış, ihtiyaçları tespit edilerek bilgilendirmede bulunuldu. Ayrıca yine milli seferberlik kapsamında kentin her noktasında 272 iş ve meslek danışmanımız 130 stant çalışması yaparak, 14 bin 388 kişiyi bilgilendirme fırsatı oluşturdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü kapsamında İzmir’de 12 oda ve borsa ile ‘Hizmet Noktası Protokolü’ imzalandı.”

 

Kabak: 400 bin artı istihdam gerçekleşti

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, "Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği çerçevesinde bizde İŞKUR olarak istihdam fuarları gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin hedefi 2 milyonun üzerinde ilave istihdam yaratmak, bugüne kadar 400 bin istihdamı gerçekleştirmiş durumdayız. Alın teriyle akıl terini birleştirmek aslında işgücü piyasasında arzla talebin birleştirilmesini anlatıyor. Sanayide 4.0’ın konuşulduğu günümüzde mesleki eğitimde dünyadaki gelişmeleri takip ederek ülkemizde de hızlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz ki mesleksizlik sorunu ortadan kalksın” şeklinde konuştu.

 

Bir günde 13 bin 475 ziyaretçi

Panel ve söyleşilerle dolu olan fuarda İzmir’in önde gelen firmalarına yoğun iş başvurusu gerçekleşti. 60’a yakın firma sabah 10.00’dan, akşam 18.00 saatlerine kadar stantlarda başvuru topladı. İstihdam fuarı bir günde 13 bin 475 ziyaretçiyi ağırlayarak rekor sayıya ulaştı. Firmalar kendilerine gerçekleştirilen başvuruları değerlendirerek, geri dönüşlerde bulunacaklarını belirtti.

 

Paneller yoğun ilgi gördü

İş arayan ve işverenin buluştuğu fuarda paneller ve söyleşilere katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

Panel ve söyleşileri gerçekleştiren konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Fuarda ilk söyleşi; PERYÖN Ege Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu’nun moderatörlüğünde, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancıların konuşmacı olduğu ‘İstihdamda Üretim ve Eğitimin Rolü’ oldu.

‘İstihdamın Üç Ayağı’ başlıklı panelde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çakır, Dr. Oetker Türkiye İK Yöneticisi F. Ziya Gür ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan konuşmacı oldu. 

Moderatörlüğünü Yaşar Holding Gıda ve Tarım Grubu İK Direktörü Mustafa Derici’nin yaptığı ‘İşletmelerde Milli Seferberlik Uygulamaları’ konulu panelde PETKİM İK Genel Müdür Yardımcısı Levent Kocagül, SÜTAŞ  İK Müdürü Sertaç Çimen ve Yıldız Holding Ambalaj Yatırım Grubu İK Direktörü Kemal Murat konuştu.

İzmir 4. İstihdam Fuarı’nın kapanışı; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Yazarı, NTV Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç’ın konuşmacı olduğu ‘Büyümenin İstihdama Etkisi’ konulu söyleşi ile gerçekleştirildi.

 

"Çocuğum için iş arıyorum"

İş başvurusu yapmak için fuara gelen Sezgin Erkul, fuarda birçok firmayı bir anda bulmanın büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Ben aradığım iş olanaklarını sağlayan 6 firma buldum, başvuruları yaptım. Fuar çok yoğun inşallah bana geri dönüş gerçekleşir." diye konuştu.

Mahsun Bahur ise fuarın gençler için büyük bir fırsat olduğunu, fuarda stantları tek tek gezerek firmaların insan kaynakları müdürleriyle konuşma fırsatı bulduklarını ifade ederek, fabrikaların üretim kısmında iş aradığını dile getirdi.

Fuara oğlu için iş aramak üzere gelen Şerife Şen, oğlunun lise mezunu olduğunu, onu istihdam edecek bir firma arayışında olduklarını söyleyerek, "Biliyorsunuz günümüzde iş bulmak bir hayli zor, inşallah buluruz." şeklinde konuştu.

Bir firmanın İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Çakıroğlu ise fuara ilginin yoğun olduğunu dile getirerek, "Bizimle çalışmak isteyen kişilerin başvurularını alıyoruz, onlara çalışma imkanlarımızı anlatıyoruz. Bizimle çalışmak isteyen kişilerden başvuruları alıp, onları bünyemizde tutup daha sonra olası fırsatlarda davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka firmanın yetkilisi ise öğle saatlerinde iş talep formlarının tükendiğini çok yoğun iş talebi ile karşılaştıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.