İzmir Aile Mahkemesinden şok karar!  Aynı evde kalacaksınız!  Ama uzak duracaksınız!

İzmir Aile Mahkemesinden şok karar! Aynı evde kalacaksınız! Ama uzak duracaksınız!

İzmir Aile Mahkemesi’nden ilginç bir koruma kararı çıktı. Aile Mahkemesi Hakimi, aynı evde yaşayan ve boşanma davası açan hem kadına, hem de erkeğe koruma kararı verdi.

Hakim, aynı evde yaşayan çiftin, evde birbirlerinden uzak durmasına, birbirlerine hakaret, tehditte bulunmamasına ve aksi durumda hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklarına karar verdi.

İzmir de yaşayan iki çocuk annesi N.Ö., anlaşmalı boşanma davası açtığı eşinin anlaşmadan vazgeçmesi üzerine çatışmalı boşanması düşen davada İzmir 20. Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası sürecinde koruma talebinde bulundu. Aile Mahkemesi hakimi, Bornova’da oturan N.Ö’nin koruma talebini kabul ederek, boşanma davası açtığı eşi H.Ö.’yi, eşinin yaşadığı ve çalıştığı yerlerden uzak durmasına, tehdit ve hakarette bulunmamasına, bulunduğu takdirde zorlama hapis cezası uygulanacağına karar verdi.

Aynı Aile Mahkemesi Hakimi, davanın erkek tarafı olan H.Ö’nin de koruma talebinde bulunması üzerine ona da koruma kararı verip, eşi N.Ö’yü yaşadığı, çalıştığı yerlerden uzak durmasına, tehdit ve hakarette bulunmamasına, bulunduğu takdirde zorlama hapis cezası uygulanmasına karar verdi.

Karar üzerine işyerinden çıkıp, iki çocuğuyla yaşadığı evine giden N.Ö, şok içinde kaldı. Kapıyı açıp, burası benim evim, elimde mahkemenin verdiği koruma kararı var, buraya girmenize, buradan herhangi bir şey almanıza izin vermiyorum’ diyen kocası H.Ö ile karşı karşı kaldı.

Çocuklarıyla yaşadığı evle ilgili hem kendisine evinde koruma kararı veren mahkemenin, aynı şekilde kocasına da bu evle ilgili koruma kararı vermesinin şaşkınlığı içinde kalan N.Ö, çaresizlik içinde evine giremeyince çocuklarını alarak annesinin yanına gitti.

N.Ö’nün avukatları, boşanma davası açılana kadar eşlerin aynı evde yaşayan insanlar olduğunu, aynı evde, birbirlerine karşı uzaklaştırma ve koruma kararı verilmesinin hukuken mantıksız olduğunu, korumanın hukuki geçerliliği olmadığını, eve giren kocanın koruma kararına dayanarak, elinde koruma kararı olan eşini ve çocuklarını eve almamasına neden olduğunu ve mağduriyet yaratıldığını belirterek bir üst mahkemeye itiraz ettiler.

İzmir 21. Aile Mahkemesi, yan tarafındaki İzmir 20. Aile Mahkemesi’nin kararına yapılan itiraz red ederek, ikinci bir hukuk skandalına imza attı.

N.Ö’nün avukatları, hakimlere anlatamadıklarını müvekkillerine anlatamayacak durumda kaldıklarını belirterek, hukuki olarak yanlış verilen kararın, mağdur ettiği gibi, daha da mağduriyet yaratmasından endişe duyduklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.