İzmir alzheimerı Unutmadı

İzmir alzheimerı Unutmadı

Türkiye Alzhaimer Derneği, Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde, "Unutsam da seni, Unutma beni" çağrısına, "Unutmam seni" cevabını verdi

Üç yıldır yakın işbirliği içinde çalışan üçlü, gün boyu İzmir'de açık şehir turu otobüsüyle "İzmir Unutmadı" adını verdiği bir farkındalık turu gerçekleştirdi. Konak, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova'dan sonra Karabağlar'da son bulan tur boyunca Derneğin İzmir Şube Başkanı Doç.Dr.Nil Tekin anonslarla alzheimer hakkında bilgilendirmeler yaptı. Yol boyunca çeşitli noktalarda Dernek tarafından hazırlanan broşürler halka dağıtıldı. 

21 Eylül Alzheimer Günü farkındalık çalışmalarının son etkinliği Karabağlar'da gerçekleştirilen paneldi. Panel'de Doç.Dr. Özge Yılmaz Küsbeci ile İzmir'de alzheimer uzmanlığı alanının duayeni Uzm.Dr.Aysel Gürsoy bilgilendirmeler yaptılar ve  katılımcıların sorularını yanıtladılar. Katılımcılar arasındaki hastalar ve hasta yakınları da deneyim paylaşımında bulundular. 

Panel'de konuşan Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı İhsan Ak bugüne kadar yaptıkları işbirliğinin yararlarını dile getirirken, Konsey Başkanı Seniye Nazik Işık semt merkezleri ve muhtarlarla yapılan çalışmalara devam etmek istediklerini, Karabağlar'da yaşam kalitesini artıracak her türlü işbirliği ve çalışmaya var olduklarını kaydetti, bugüne kadar yapılanlar için T.Alzheimer Derneği'ne, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti. 

21 Eylül Alzheimer Günü etkinlikleri Karabağlar Kent Konseyi ve Belediye adına hazırlanan teşekkür belgeleri ile ağaç sertifikalarının Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş ve Belediye Meclis üyeleri Hanize Uysal ile Birsen Türkoğlu tarafından konuşmacılara ve Derneğe takdimiyle sona erdi.  

İzmir'de 7 bin dolayında kayıtlı alzheimer hastası bulunuyor. Ancak sadece Karabağlar'da 5 bin dolayında hastanın bulunduğu tahmin edilmekte. Bu nedenle, halkın alzheimer hakkı da bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor. Alzheimer ilerleyen bir hastalık türü olduğundan, tedavi ile ortadan kaldırılamıyor. Ancak hastanın ve ona bakan yakınlarının süreci daha iyi şartlarda yaşaması açısından teşhis ve tedavi çok önemli bir katkı sağlıyor. Hastaların bakımı genellikle eş, kız evlat gibi akraba kadınlar ya da kadın bakıcılar tarafından gerçekleştirildiğinden, hastalığa dair bilgi artışı hastanın, onunla ilgilenen kadınların ve bütün ailenin hayatını da olumlu etkiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.