İZMİR BAROSU 110. YAŞINI KUTLADI

İZMİR BAROSU 110. YAŞINI KUTLADI

Bu yıl 110. Kuruluş yılı olan İzmir Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İzmir Adliyesi’nde bir tören gerçekleştirildi.

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından törene katılanlar tarafından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Törende yaptığı konuşmada demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü vurgusu yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “Savunmayı yargının asli unsuru, kurucu unsur olarak değil, engelleyen bir unsur olarak gören, uluslararası sözleşme ve belgelerde hüküm altına alınan “silahların eşitliği” ilkesini  görmezden gelen, yasada açıkça hüküm altına alındığı halde, baroların anayasal konumunu ve buna bağlı olarak protokol düzenlemelerini bir türlü içine sindiremeyen,haksız ve dayanaksız yaklaşımları kabul etmemize olanak yoktur” dedi.

 

Törene İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Turhan Eğlenoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, Komisyon üyeleri ve avukatlar katıldı. Tören sonrasında İzmir Barosu Resim Grubu tarafından yapılan resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı ve ardından Adliye Baro Birimi’nde bir kokteyl düzenlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.