İZMİR BAROSU HALKOYUNLARI TOPLULUĞU BÜYÜLEDİ

İZMİR BAROSU HALKOYUNLARI TOPLULUĞU BÜYÜLEDİ

İzmir Barosu Halkoyunları Topluluğu 14. gösterisini gerçekleştirdi. “Gölün Suyu” adını taşıyan gösteri 12 Mayıs 2017 günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Köy Enstitüleri aydınlığının yaşandığı yıllarda yaşanan eğitim seferberliğini bir köydeki olaylar üzerinden zaman zaman teatral ve zaman zaman da Anadolu’nun her yerinden halk danslarıyla anlatan gösteri, izleyenlere coşkulu anlar yaşattı. 

 ÜLKEMİZİ BARIŞ ADASI YAPABİLİRİZ

 Gösteri sonunda bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi: “Çok değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet kazanımlarını, İsmail Hakkı Tonguç’ları Hasan Ali Yücel’leri bize hatırlattıkları için. Bu ülkenin geleceğinin eğitimden geçtiğini, Mustafa Kemal Atatürk’ten geçtiğini, Cumhuriyet devrimlerinden geçtiğini örnekleriyle gösterdiler. Ayrıca ülkenin bütün coğrafyasını, bütün kültür renklerini bizimle paylaştılar. Ülkenin bütün coğrafyası birleştiğinde işte bu güzellikleri hep beraber hayata geçiriyoruz. Sadece bununla da kalmıyoruz emperyal güçlere karşı mücadele ediyoruz, kazanıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklara umut dolu bir geleceği hep birlikte bırakabiliriz. Ülkemizi barış adası yapabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk ne güzel tespit etmiş  ‘yurtta sulh cihanda sulh’. İşte bunu bu akşam bize çok güzel yaşattılar, teşekkür ediyorum iyi ki varlar.”Gösteri sonunda Baro Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından İzmir Barosu halkoyunları ekibine on yıl emek veren Av. Mehmet Erdek, Av. Özlem Açıkel, Av. Çiçek Özkale Aracı ve Mehmet Akıllı’ya plaketleri verildi.İzmir Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nilay Ertem Durlu ise ekibin çalıştırıcılarına çiçeklerini sundu.

 

Binin üzerinde kostüm değişikliği yapıldığı ifade edilen gösteriyi gerçekleştiren ve 14 yıldır çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu Halkoyunları ekibinin kadrosunda şu anda 103 kişi bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.