İzmir basınının duayen isimlerinde Barış Kudar'ı yitirdik

İzmir basınının duayen isimlerinde Barış Kudar'ı yitirdik

İzmir basınının duayen isimlerinden, EMD İzmir Şubesi Kurucularından Barış Kudar'ı kaybettik.

İzmir basını 13 gün içinde 3 meslektaşını kaybetmenin büyük üzüntüsünü ve şokunu yaşıyor. 10 Ocak 2018 tarihinde Çalışan Gazeteciler Gününde Türkiye’nin ilk çocuk gazetesi Kıpırdak’ı kuran Vecdi Altay’ı kaybeden İzmir basını, 21 Ocak 2018 tarihinde ise, İzmir ekonomi basınının gülen yüzü Füsun Çağlar’ı son yolculuğuna uğurladı. 

Vecdi Altay ve Füsun Çağlar’ın arka arkaya vefatı ile sarsılan İzmir basın dünyası, bu iki ismi yitirmenin şokunu daha atlatamadan İzmir basınının duayen isimlerinden Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin Kurucularından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Barış Kudar (67)’ın vefatı ile üzüntüye boğuldu. 

Barış Kudar, 1975 yılından beri çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda Muhabir, Haber Müdürü, Yazı İşleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmış çok sayıda gazetecinin mesleki gelişimine önemli katkılarda bulunmuştu. Barış Kudar 2017 yılı Mayıs ayında kalbinden by-pass olmuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde tedavi görüyordu.

Barış Kudar’ın cenazesi, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 16:00’da Narlıdere Cemevi’de düzenlenecek cenaze töreninin ardından Narlıdere Yukarı Mezarlığa defnedilecek. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.


Barış Kudar kimdir?

1951 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu ve öğrenim görmek üzere Paris’e gitti. 1975 yılında L’Institüt Français De Press’i bitirdi. Aynı zamanda İzmir’de yayımlanan Ege Ekspres Gazetesi’nde çeşitli haber röportajları çıktı. Paris’te tanınmış modacılarla moda fotoğrafçısı olarak çalıştı. 1975’de Türkiye’ye dönen Kudar 1976 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ege Bürosu’nda muhabir olarak göreve başladı. 1991 yılı Haziran ayına dek Cumhuriyet Gazetesinde İstihbarat Şefi-Haber Müdürü olarak çalıştı. 1992 yılında Kordon FM Radyosu’nda genel koordinatörlük, 1993 – 2000 yılları arasında İzmir Ticaret Gazetesi’nde Haber Müdürü ve Yazı İşleri Müdürü, 2000 – 2001 yıllarında Gözlem Gazetesi’nde Yazıişleri Müdürü, 2001 – 2002 yıllarında ÇGD Dergi’de, 2002 – 2003 yıllarında Eko Ekspres Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği, 2003 – 2004 yıllarında Günebakan Gazetesi’nde, 2004 – 2005 yıllarında Yeni Gazetem Ege’de Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 2005 yılından bu yana Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda Soyer Yayıncılık sorumlusu ve Yayın Koordinatörü olarak görev yapıyor. 1 Ekim 2006’dan itibaren Ege Telgraf Gazetesi kadrosunda Haber Müdürü ve Köşe Yazarı olarak yer adı.. www.haberhurriyeti.com alan adlı haber – bilgi sitesinde köşe yazıları ve söyleşileri yayınlanıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası’nca düzenlenen basın yarışmalarında birincilikleri ve dereceleri bulunuyor. 2004 yılında “Ne Olacak Bu CHP’nin Hali?” adlı kitabı yayına hazırladı. 2005 yılında Mehmet Refik Soyer ile birlikte “İnadına Sosyal Demokrasi – Ne Olacak Bu CHP’nin Hali? – 2” adlı kitabı yayımladı. Evli ve iki kız babası.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.