İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİNDE KADININ ADI VAR

İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİNDE KADININ ADI VAR

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kadın Değerlendirme Vakfı ve Ege Kadın Buluşması ile yaptığı görüşmelerle dernek üyesi kadınlara yönelik ‘Kadınlar için liderlik eğitim proğramı’ ile ilgili eğitim verildi.

Kadın Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) Kadınlar için liderlik eğitimi programı Ege Kadın Buluşması işbirliğiyle, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde 10 hafta boyunca, haftada bir gün Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Eğitmeni Sema Kaya tarafından Dernek üyesi Boşnak kadınlara eğitim verdi.Erkeklerin egemen olduğu bir toplumda kadınların kaynaklara sınırlı oranda erişebildiği, yaşamın sosyal, ekonomik, politik ve kültürel alanlarına katılımının yetersiz olduğu bir gerçektir. Kadınlar ve erkekler arasındaki güç dengesizliklerinin giderilmesi sadece kadının değil, tüm toplumun politik, ekonomik ve kültürel açıdan geliştirilmesini sağlayacaktır. Kadınların iyi ve etkili liderler olabilmesi kadın erkek, zengin fakir, güçlü güçsüz toplumun tümüne hizmet edecek, toplumda katılımcı ve demokratik dönüşüm yaratacaktır. Bu fikirlerden yola çıkan KEDV 'in 15 yıldır uyguladığı, zaman içinde geliştirdiği Liderlik ve Örgütlenme Eğitim çalışması kadınların ortak liderliklerini güçlendirmeyi yaratmayı, kadınların güçlendirilmesini amaçlamaktadır. Toplumsal Cinsiyet, katılımcı, kapsayıcı ve yatay liderlik, İletişim stratejileri, savunuculuk ve lobi, ortak eylem planı oluşturma, kadın ve toplum gibi konuların tartışıldığı Seçenekler Yaratmak Kadınlar İçin Liderlik Eğitimi örgütlenme konusunda kadınlara yol gösteriyor.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Gül konuyla ilgili şunları söyledi;

İzmir Bosna Sancak Kültü ve Yardımlaşma Derneği olarak kadınlarımıza değer verdiğimizi daha önce verdiğimiz eğitimlerde gösterdik. Kadınlarımız toplumuzda hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Kadınlarımız bizlerin bir adım arkasında değil bir adım önümüzde olması gerektiğini düşünüyorum. Kadınlarımıza yönelik eğitimlerimiz devam edecek dedi.

unnamed-(4)-105.jpgunnamed-(5)-084.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.