İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN AŞURE

İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN AŞURE

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın kolları Geleneksel hale getirdiği Muharrem ayı aşure gününü dernek binasında yapıldı. Yapılan bu aşureyi 'Bilge Kral' Alija İzzet Begoviçin 14. ölüm yıl dönümü nedeniyle ve şehitlerin ruhlarına armağan etti.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül aşure etkinliği için şunları söyledi; 

Biz Boşnaklar için önemli olan, Bosna-Hersek kurucusu 'Bilge Kral' Alija İzzetbegoviç'in 14. ölüm yıl dönüm nedeniyle Kadın kollarımızın düzenlediği anma etkinliği çerçevesinde yatıkları aşure için Kadın Kollarımıza teşekkür ediyorum.
 
Balkanlar'da yaşayan Boşnaklar Sırp zulmünde mağdur oldu. Bu zulme Avrupa seyirci kaldı ve çok sayıda Boşnak hayatını kaybetti. Sırpların yaptığı bu katliamlarda çok sayıda masum çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz hayatlarını kaybetti. Bu sıkıntılı ortamda 'Bilge Kral' Alija İzzetbegoviç Boşnakları birlikte tutmak için mücadele eti. Bosna Hersek'in kurulmasını sağladı ve ilk devlet başkanı oldu. 'Bilge kral'ı Boşnaklar'ın Ataturkü olarak tanımlayabiliriz. Boşnaklar Alija İzzetbegoviç'e çok şey borçlu, saygıyla anıyoruz. Geçen bu 14 yıl bizlere 'Bilge Kral'ı unutturmadı, unutturmayacak. 

izmir-bosna-sancak-derneginden-asure-hayri-10-abdullah-gul.jpg

Gül sözlerini Alija İzzetbegoviç'in şu sözleriyle noktaladı, 

''Ölmeye hazır olan insanlar, ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler." dedi.

Kadın Kolları üyeleri de yaptığımız bu Aşurenin Alija İzzetbegoviç'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Balkanlarda öldürülen bütün Boşnakların, Türkiye'de ki şehitlerimiz ruhları için yaptık. Dernek olarak her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz aşure günü önümüzdeki yılda yapmak nasip olur inşallah dedi.  Dernek'te yapılan aşure, dernek üyelerine, çevre esnaflara ve mahalle sakinlerine dağıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.