İzmir Eski Emniyet Müdürü Hakkında Flaş Gelişme!

İzmir Eski Emniyet Müdürü Hakkında Flaş Gelişme!

Yasadışı dinleme davasıyla ilgili olarak yargılanan Bilkay hakkında flaş karar.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde ortaya çıkarılan ve kamuoyunda "yasadışı dinleme davası" olarak bilinen davada yargılanan İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay hakkında tahliye kararı çıktı.

Milletveklleri, bürokratlar, iş adamları...

Söz konusu davada aralarında milletvekiilleri, belediye başkanları, iş insanları ve gazetecileriin olduğu 108 kişinin yasadışı dinlendiği ileri sürülmüş, bu iddianın ardından İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Sakarya eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın içlerinde olduğu 7'si tutuklu 3'ü firari durumda olan 10 polis yargılanmaya başlanılmıştı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan davanın ilk duruşması toplamda 14 saat sürerken, davada savunma yapan istihbaratçı polisler dinlemelern yasaya uygun olduğunu söyledi. Bilkay yaptığı savunmada ise kimin nasıl dinlendiğini bilmediğini ifade etti.

Duruşmada Bilkay'ın tahliyesine karar karar verilirken diğer polis memurların tutukluluğuna, firari durumda olan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ile istihbarat şubesinde görevli polis memuru A.A. için yakalama kararı çıkartıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.