İzmir Festivali’nde müzik ve masalla “Yolculuk”

İzmir Festivali’nde müzik ve masalla “Yolculuk”

Üç farklı ülkeden gelen Elie Maalouf, Yousef Zayed ve Didem Köktaş, dün gece AASSM’de 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin en ilgi çekici etkinliklerinden birine imza attı.

İzleyenlerini müzik ve masalla olağanüstü bir yolculuğa çıkaran üçlü, unutulmaz geceyi, Kaptanzade Ali Rıza Bey’in ölümsüz bestesi “Yıldızların Altında” ile noktaladı.

Aldığı sosyal antropoloji eğitiminden sonra Belçika’da Gent Üniversitesi’nde  sanat bilimi doktorasını sürdüren Hasan Işıklı, kendisi gibi İzmirli Didem Köktaş, Lübnanlı Elie Maalouf ve Filistin asıllı Yousef Zayed ile müzik ve masal üzerine kurulu “Yolculuk” projesini hayata geçirdi. Avrupa Kültür Mirası Yılında 32. Uluslararası İzmir Festivali için özel olarak hazırlanan projede farklı alanlarda yeteneklerini kanıtlamış üç sanatçı kültürler arası diyoloğun en iyi örneklerinden birini sundu.

Maalouf ve Zayed’in piyano ve perküsyonla seslendirdiği Maalouf besteleri ve anonim eserlere Didem Köktaş masalları ile katıldı. İskelet Kadın, Tuna’ya Yolculuk ve Taş Ustası masallarını büyük ustalıkla anlatan Köktaş, “Masal Perisi” unvanını hak ettiğini kanıtladı. Gece, Elie Maalouf’un sürprizi ile noktalandı. Türk müziği üzerine de çalışmaları olan Maalouf, dinleyicilerinin de katılımını isteyerek Kaptanzade Ali Rıza Bey’in Nihavent şarkısı “Yıldızların Altında” yı Zayed ile birlikte seslendirdi.

32. Uluslararası İzmir Festivali 21 Haziran 2018 Perşembe akşamı AASSM’de yapılacak Nederlands Dance Theatre gösterisi ile devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.