İzmir için tek yumruk

İzmir için tek yumruk

İzmirli bisikletçiler Avrupa’da zirveyi zorluyor

Kentlilerin “bisikletle yaptığı kilometreleri” yarıştırdığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması’nda İzmir fırtınası esiyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17. olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yarışın 5. gününde 2. sıraya yerleşti. Kentteki bisiklet dernek, kulüp ve platformları, İzmir’in başarısı için adeta seferberlik ilan etti.
 
Bisiklete binen tüm İzmirliler, Mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Avrupa Bisiklet Yarışması’na (European Cycling Challenge 2017) İzmir'i temsilen bu yıl bir kez daha katılan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli bisiklet platformu, kulübü ve derneklerinin de büyük desteğiyle zirveyi zorluyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 72 bin 73 kilometre ile 17. olan İzmir, bu sene 51 kent arasında 50 bin kilometre ile şimdiden 2. sıraya yerleşerek rakiplerine meydan okuyor. 1 Mayıs’ta başlayan yarışma 31 Mayıs tarihinde sona erecek.
 
İzmir için tek yumruk

Kentlerin birbirlerine “meydan okuması” olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor.
Bisiklet kullanan tüm İzmirlilerin son gününe kadar katılabileceği Avrupa Bisiklet Yarışması için İzmirli bisiklet grupları ile bisiklet üretici ve satıcıları arasında müthiş bir işbirliği de yaşanıyor. Bu gruplar arasında önemli bir yeri olan Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Vakfı (BUGEV), 11 bin üyesiyle İzmir’in bu mücadelesine destek veriyor. Pazartesi gününden itibaren oluşturdukları gönüllü gruplarla İzmir Büyükşehir Belediyesi BİSİM noktalarında bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını belirten BUGEV temsilcileri, kilometreleri takip için gerekli olan NAVIKİ uygulamasının nasıl indirileceğini ve nasıl kullanılacağını göstererek BİSİM kullanımlarının da İzmir’in hanesine yazılması için çabalayacak. Bisiklet üreticisi ve satıcıları da yarışa katılan İzmirlilere sürpriz hediyeler verecek.
Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.