“İzmir Lezzet Buluşmaları” Başladı

“İzmir Lezzet Buluşmaları” Başladı

Kentin yeme-içme kültürünü araştırmak ve günümüze taşımak misyonuyla yola çıkan İzmir Lezzet Dergisi ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği “İzmir Lezzet Buluşmaları”nın ilk etkinliğini “İzmir Şerbetleri” temasıyla Kemeraltı’nda L’AGORA Old Town’da yapıldı

Tarihi Yudumla Şerbetleri’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Sancar Maruflu, Dr. Eren Akçiçek, Doç.Dr. Turgay Bucak ve  Burçin Kipman “İzmir’in Şerbet Kültürü” konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.


Etkinlik kapsamında “Unutulan bir İzmir İçeceği Sübye” Atölyesinde Fortine Bencuya Gomel ve Yasemin Akalın İsberk bu özel lezzetin hikayesini anlatıp, yapımını anlattılar.

Büyük ilgi gören etkinlikte konuklara, geleneksel şerbetçi güğümü ile Karadut şerbeti yanı sıra Tire Süt Kooperatifi’nin Süt Şerbeti ve Smyrna Boyozları ikram edildi.


Kentimiz İzmir Derneği tarafından konuşmacılara plaket verildi. İzmir Lezzet Buluşmalarına özellikle Tarihi Kemeraltı ile başladıklarını belirten İzmir Lezzet Dergisi Genel Yayın Koordinatörü Sibel Önbaş, bu buluşmaların şehrin farklı noktalarında farklı temalarla devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.