İzmir Marşı'ndan rahatsız olan İzmir Atatürk Lisesi müdürü görevden alındı

İzmir Marşı'ndan rahatsız olan İzmir Atatürk Lisesi müdürü görevden alındı

Son dakika

İzmir'in en eski okullarından Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak istediği ileri sürülen okul müdürü Selamettin Demirhan görevden alındı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan Atatürk Lisesi müdürüyle ilgili son dakika açıklaması geldi. İzmir Atatürk Lisesi önündeki eyleme katılan Bayır, eylem öncesi İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ettiğini ve Ayyıldız'ın İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi arayarak okul müdürünü görevden alma talimatı verdiğini söyledi

Tacettin Bayır, İzmir Atatürk Lisesi'nde yaşanan kriz sonrası okul müdürünün görevden alındığını açıkladı.

İzmir Atatürk Lisesi'nde, 13 Mayıs Pazar günü, 12'nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet programında kep atma töreni sırasında geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istenmesine 'siyasi' gerekçesiyle izin vermeyen Okul müdürü Selamettin Demirhan hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Atatürk Lisesi'nin önündeki eylemde aptığı açıklamada İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüştüğünü ve Ayyıldız'ın İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye talimat verip, 'müdürü görevden uzaklaştır' dediğini aktardı. Bayır ayrıca kararın yarın resmiyet kazanacağını bildirdi ve ekledi: Eylem yarın olmayacak çünkü müdür görevinden alınacak.

İZMİRLİLER ATATÜRK LİSESİ ÖNÜNDE TOPLANDI

İzmir Atatürk Lisesi mezunları tarafından gerçekleştirilen protestoyaysa İzmirliler ve mezunlar adeta akın etti. Atatürk Lisesi önünde yapılan eyleme CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Atilla Sertel ile birlikte CHP İzmir Milletvekili aday adayları Mehmet Şakir Başak ve Kani Beko, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Serap Özöktem de katıldı.

"SUSTURMAYA ÇALIŞMAK BASİRETSİZLİKTİR"

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği adına yapılan açıklamada, "Okulumuzdan mezun olan herkes, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve devrimlerinin doğal birer neferidir, askeridir. Bu gençler yaşamları boyunca yurdumuzu muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışacaklardır. Cumhuriyete ve vazgeçilmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün adına adanmış marşların altında siyasi nedenler aramak, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerin anlık tepkilerini slogan attıkları iddiasıyla basıtmaya, susturmaya çalışmak abesle iştigaldir, basiretsizliktir. Sorumluları bunun hesabını mutlaka vermelidir. Tavrımızın net ve kesin olduğunu tüm kamuoyuna bildiririz." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.