İzmir saldırısında flaş gelişme! 18 gözaltı

İzmir saldırısında flaş gelişme! 18 gözaltı

18 şüpheli gözaltına alındı

İzmir'deki terör saldırısında ölü ele geçirilen teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Terör saldırısıyla bağlantısı tespit edilen 18 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör saldırısını gerçekleştiren örgütle ilgili olarak, "Eylemi gerçekleştiren örgütle ilgili hiçbir şüphe yoktur. Eylemi PKK gerçekleştirdi" dedi.

İzmir’de şehitler için adliyede düzenlenen törenin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu açıklama yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili olarak 18 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bozdağ, "Teröristlerin kimlikleri belli oldu, açıklamıyoruz. Saldırı talimatı PKK'dan geldi, tereddüt yok. Teröristlerin üzerinden çıkan malzemelere bakıldığında büyük bir katliam önlenmiştir. İki araçla geliyorlar birinde bomba var diğerinde yok. Belli ki bombalı aracı patlatıp adliye binasına girecekler ve katliam yapacaklardı. Kahraman polisimiz Fethi Seki'nin dikkati ve cesareti sayesinde bu büyük plan önlenmiştir. Onun ismini yaşatmak bizim vazifemizdir" dedi.

9 yaralı var

Terör saldırısında yaralananlarla ilgili son bilgileri paylaşan bakan Bozdağ, şöyle konuştu; "9 yaralımız var acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan 3’ü avukat, 2’si polis, 2’si de sivil vatandaş. Eylemin İzmir’de olmasına birileri farklı anlamlar yüklemek isteyebilir. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu terör örgütleri insanlığın düşmanıdır. Bu, Türkiye’nin 81 iline dönük bir terör saldırısıdır. Terör terördür, terörist teröristtir"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.