İzmir Ticaret Borsası, Güneydoğu İşbirliği

İzmir Ticaret Borsası, Güneydoğu İşbirliği

İzmir Ticaret Borsası (İTB), E-CommodityBazaar emtia alım-satım portalına ilişkin tanıtım ve işbirliği geliştirme çalışmaları ve İZLADAŞ Laboratuvarı faaliyet geliştirme çalışmaları kapsamında bir güneydoğu turu düzendi.

Mehmet ÖZDOĞRU

İzmir Ticaret Borsası (İTB), E-CommodityBazaar emtia alım-satım portalına ilişkin tanıtım ve işbirliği geliştirme çalışmaları ve İZLADAŞ Laboratuvarı faaliyet geliştirme çalışmaları kapsamında bir güneydoğu turu düzendi. Turun ilk durak Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) oldu. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında  Gaziantep Ticaret Borsası, İTB’nin tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı’na dahil olurken, İzmir Ticaret Borsası da GTB’nin oluşturduğu GTBBazaar e-ticaret portalına katıldı ve iki oda güç birliği yaptı. Tarıma elverişli toprakları ve  eşsiz ürün yelpazesinin, Gaziantep’in ve İzmir’in önemini artırdığına dikkat çeken İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Ülkemizin 2023 hedeflerine elbirliğiyle ulaşmak için tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yine yan yanayız” diye konuştu. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise İTB Başkanı Kestelli’nin TOBB’un yıldızı olduğunu söyledi.

“İzmir ve Gaziantep  omuz omuza”

İzmir Ticaret Borsası olarak Gaziantep’te olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Çok az kent, tıpkı Gaziantep gibi, tıpkı İzmir gibi binlerce yılla ifade edilen bir geçmişe tanıklık edebilme ayrıcalığına erişebildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda gösterdiği kahramanlık ile “gazi” unvanını alan ayrıcalıklı ve çok özel bir kent Antep. Bizler bugün, Gaziantep ile İzmir’in ortak geleceğini konuşmak, ülkemizin 2023 hedeflerine elbirliğiyle ulaşmak için tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yine yan yanayız, omuz omuzayız ” diye konuştu.

Tarıma elverişli toprakları ve eşsiz ürün yelpazesinin, Gaziantep’in ve İzmir’in önemini artırdığına dikkat çeken Kestelli “Hiç şüphe yok ki tarıma elverişli toprakları ve eşsiz ürün yelpazesi, Gaziantep ve İzmir’in tarih sahnesinde kalıcı olmasını sağlayan en önemli değerlerin başında yer alıyor. Dönem Tarım 4.0’ın; yani akıllı tarım dönemi. emeğin azaldığı, verimin ve gelirin yükseldiği yeni bir devir başlıyor.İTB olarak bu dönüşümü fırsata çevirmek adına büyük gayret sarf ediyoruz. Borsamız ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan “Tarım 4.0 Raporu”nu kamuoyu ile paylaştık. Türk tarımının yol haritasını en ince detaylarına kadar ortaya koyduk. Yaptığımız çalışmaların tek bir amacı var. Türkiye’nin Tarım 4.0’la gelen büyük değişimin takipçisi değil öncüsü olmasını sağlamak” ifadelerini kullandı. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri için harekete geçtiklerini hatırlatan Kestelli, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin desteği ile ilk etapta Seracılık organize sanayi bölgesi kurulması için harekete geçtiklerini belirtti.
E-commoditybazaar elektronik emtia alım-satım platformunun, Gaziantep Ticaret Borsası’nın da sisteme katılımıyla çok daha etkin bir güç haline geleceğini sözlerine ekleyen Başkan Kestelli, “Yakın zaman önce entegre edilen sipariş ve ödeme sistemleri ile yeni birivme kazanan E-commoditybazaar platformumuz kapsamında şu ana kadar 247 firma ve ikisi yabancı, toplamda 17 kurum ile işbirliği protokolü imzaladık.Türk ve İtalyan firmaları arasındaki dış ticaret işlem hacmini artırmak amacıyla İtalyan Online Ticaret Borsası elektronik işlem platformu ile E-commoditybazaar elektronik pazaryerinin entegre edilmesi çalışmalarımız da devam ediyor. Türk tarımının nimetlerini uluslararası elektronik ticaret ortamına taşıdığımız anda önümüzde yepyeni ufukların açılacağından eminim” diyerek sözlerini noktaladı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise İTB’nin yaptığı başarılı çalışmalardan haberdar olduklarını ve çalışmalarını takip ettiklerini dile getirdi. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da, “Işınsu Kestelli marka bir isim, uzun yıllardır çalışıyoruz. TOBB’un kadın yüzü ve yıldızı başarılı bir başkan. Bu başarıların arkasında güçlü bir meclis ve güçlü bir yönetim var. Bu toplantıyı çok önemsiyorum, bu toplantının arkasını mutlaka geliştirmeliyiz. Bu sürecin takipçisi olacağız. İTB çok önemli bir pozisyonda, inanılmaz derecede başarılı işler var. GTB’de çok büyük işler yaptı. Gaziantep, stratejik bir yerde. Bu yüzden bize de büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye tarımının gelişmesi için bizler tetikleyici birer gücüz. Vizyonu bizler vereceğiz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.