İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Göztepe 'yi ziyaret etti

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Göztepe 'yi ziyaret etti

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Göztepe’nin süper lige çıkması nedeniyle Göztepe Spor Kulübü Yöneticilerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette iki kurum arasındaki işbirliğinin daha da artırılması gerektiği masaya yatırıldı.

Mehmet ÖZDOĞRU

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri Göztepe’nin süper lige çıkması nedeniyle Göztepe Spor Kulübü Yöneticilerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette iki kurum arasındaki işbirliğinin daha da artırılması gerektiği masaya yatırıldı.Şampiyonlukla birlikte artık İzmir’in de ayağa kalktığını söyleyen Sepil, “İzmir uzun zamandır bu sevince hasretti. İnanıyorum ki diğer takımlarının da başarısı kent için çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.Süper Lig'de ilk etapta kalıcı olmayı hedeflediklerini dile getiren Mehmet Sepil, "İlk 2 sene ligde kalırsak daha sonra şampiyon olacağımıza inanıyorum. Çünkü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımların yüksek gelirleri var ama bir o kadar da borçlular. Bankalara kredi ödüyorlar. Biz tek kuruş borcu olmayan bir kulübüz. Önümüz açık" diye konuştu.

Tesisleşme projelerine hız vereceklerini de vurgulayan Sepil, "Urla Tesisleri'ndeki sahayı iki saha haline getireceğiz. Torbalı'da sadece altyapımız için 6 çim, 2 suni çim sahadan oluşacak tesisin projesi hazır, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de destek alacağız. Kulüp binamızı yeniden inşa edip büyüteceğiz. Projesini bizzat çizdirdiğim 20 bin 35 kişilik stadımızın ihalesinin 14 Haziran'da yapılmasını bekliyoruz. Yarın Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek stat yapımının hızlanması konusunda destek isteyeceğim" diye konuştu.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, geride bıraktığımız sezon iç saha maçlarını oynadıkları Bornova Stadı'nın kapasitesinin Süper Lig'de kendilerine yetmeyeceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'yla görüştüğünü belirten Sepil, "Süper Lig'de iç sahada 5 bin kişiyle oynayamayız. Belediyenin stada kale arkası tribün ekleyip kapasiteyi 12 bine çıkarma projesi zaten var. Ben kapasite artırımı projesini zaman kazanılması için bizzat belediyenin kendisi yapmasını talep ettim. İhale süreci işi uzatır. Stada çelik konstrüksiyondan tribün yapılıp yeni sezona yetiştirilebilir" şeklinde konuştu.

Spor kulüplerinin kurumsal kimlik için yalnız futbolda değil farklı spor branşlarında da atılım yapmaları gerektiğini ifade eden Sepil, önümüzdeki dönemde kadın basketbol takımı kurabileceklerini söyledi. Erkek basketbol ve voleybolunda şubeleşmeyi düşünmediklerini belirten Sepil, "İzmir'de erkek basketbolunda Pınar Karşıyaka, voleybolda ise Arkasspor var. Kentte aynı alanlarda rekabete girmek gibi düşüncemiz yok. Bunun kent sporuna katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Pınar Karşıyaka'nın bu sezon Play-Off'a kalamamasına da gerçekten üzüldüm. Hentbol takımımız var ve yeni sezonda

Avrupa'da ses getirip final oynayabilecek bir takım kuruyoruz. Yelken ve rüzgar sörfünde tesisleştik. Kadın basketbolunda şube kurmayı düşünüyoruz. Bu branşlarda sponsor arayışlarımızı hızlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'e dönen Göztepe, şampiyon olan İstanbul takımlarının yaptığı gibi İstanbul Boğazı üzerindeki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bayrak asacak. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, gerekli görüşmeleri yaptıklarını, yarından itibaren sarı-kırmızılı dev bayraklarının boğazın üzerinde sallanacağını belirtti.

Şu an Süper Lig zaferinin tadını çıkaracaklarını anlatan Sepil, "Yeni sezona dair yapacaklarımızı en kısa sürede planlayacağız. Önümüzde 14 Haziran var. Asıl kutlamayı kuruluş yıl dönümümüzde yapacağız. Şimdi play off şampiyonluğunun tadını çıkaralım" dedi. Mehmet Sepil, iskelet kadroyu bozmadan yeni yapılanma gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.Eskişehir takımı ile finalde karşılaşmalarından dolayı da üzüntü içinde olduklarını aktaran Sepil, “Benim en son rakip olarak görmek istediğim takım Eskişehir idi. Çünkü futbol şehri taraftarı ile güçlü bir şehir. Ona rağmen onlarla karşılaştık. Keşke onlarla çıksaydık. Çünkü lige taraftarı olan takımlar renk katar. İzmir’de önemli takımlar da var önemli kulüpler var. Altınordu, Altay, Karşıyaka, İzmirspor. İzmir’de ligde birden çok takım olsun. Biz öncülük yapalım. Şehrin tüm dinamikleri bu başarıya ortak olması gerekiyor” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı ekibi kutlayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Borsa olarak 2 bin üyemizle Göztepe'nin yanındayız. İzmir'e büyük bir sevinç yaşattılar. Özellikle salon sporlarına destek olmak için proje geliştireceğiz" diye konuştu.

unnamed-(8)-043.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.