İzmir Valisi Süleyman Elban'dan 19 Mayıs mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban'dan 19 Mayıs mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban, 19 Mayıs dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Elban, mesajında, "Bir asırlık geçmişiyle gücünü ve büyüklüğünü kanıtlayan devletimiz, şanlı tarihi boyunca olduğu gibi bugün de yarın da gençlerinin enerjisiyle, inşasını ve kalkınmasını sürdürecektir" dedi.

vali-dr-suleymman-elban-8.jpg

Elban'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Millî mücadelemizi başlatan ilk ve büyük adımın 105. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalemizi yakışını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı bir kez daha coşku ve sevinçle kutluyoruz.

Milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluşun ilk adımlarını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, akabinde Amasya’da millî mücadelenin yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta nihai hedefine odaklanmış ve 29 Ekim 1923’de de bu kutlu yürüyüşü Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Bağımsızlık meşalemiz; 105 yıldır büyük adanmışlık ve heyecanla, ülkemizin dört bir yanında, ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yanarken, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünden geleceğe, daima umutla bakmamızın ve müreffeh yarınlara emin adımlarla ilerlememizin garantisi, bu meşaleyi hiç söndürmeyeceğine yürekten inandığımız gençlerimizdir.

Bir asırlık geçmişiyle gücünü ve büyüklüğünü kanıtlayan devletimiz, şanlı tarihi boyunca olduğu gibi bugün de yarın da gençlerinin enerjisiyle, inşasını ve kalkınmasını sürdürecektir. Gençliğin cesaretinden, kararlılığından ve azminden her zaman ümitvar olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu sebepten Cumhuriyetimizi de gençlerimize emanet etmiştir.

Kendilerine bırakılan emanetin bilincinde olan kıymetli gençlerimiz ise bir taraftan ülkemizi daha güzel yarınlara ulaştırma yolculuğunda önemli başarılar elde ederken diğer taraftan da özellikle uluslararası alanda imza attıkları projeler ve başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükranla ve minnetle yâd ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.