İzmir Veteriner Hekimler Odası, sokak köpeğini bıçaklayan profesörü kınadı

İzmir Veteriner Hekimler Odası, sokak köpeğini bıçaklayan profesörü kınadı

Başkan Gökhan Özdemir: "Olayın basının ve kamuoyunun gündeminde yer alması insanlarımızın bilinçli ve duyarlı olmalarının ve sokakta yaşamaya mâhkum bırakılmış hayvanların da aslında sahipsiz olmadığının kanıtıdır."

Ali İhsan ÇİFTÇİ - Geçtiğimiz gün Kocaeli'nde meydana gelen bir olayda  kedisini boğduğu gerekçesiyle sahipsiz bir köpeği bıçakla öldürdüğü iddia edilen nöroloji uzmanı profesöre bir kınama da İzmir Veteriner Hekimler Odası'ndan geldi. Oda adına açıklama yapan Başkan H.Gökhan Özdemir, Medya Ege'ye yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

Kocaeli’de yaşanan, sahipsiz bir hayvanın ölümü ile sonuçlanan üzücü olayı İzmir Veteriner Hekimler Odası olarak kınıyoruz. Olayın basının ve kamuoyunun gündeminde yer alması insanlarımızın bilinçli ve duyarlı olmalarının ve sokakta yaşamaya mâhkum bırakılmış hayvanların da aslında sahipsiz olmadığının kanıtıdır.

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yer alan olay ne yazık ki kabahat olarak değerlendirilecek ve yalnızca idari para cezası uygulanabilecektir. Her zaman belirttiğimiz; Hayvanları Koruma Kanununun güncellenmesi ve “Hayvanlara Karşı Suçlar” başlığının Ceza Kanununa dahil edilmesi gerektiği, konusunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Tüm kısırlaştırma çalışmalarına rağmen insanların sorumsuzlukları yüzünden sayıları gittikçe artan sahipsiz hayvanların sahibi olmak da görevimizdir. Önemli olan sahipsiz hayvanlarla ilgili uygulamalarda gerçekçi olmaktır. Onlar için en doğru olanın sahiplendirilmeleri olduğu unutulmamalıdır. Sokaklarda zor şartlarda ve başıboş yaşamaya mecbur bırakılmamaları gerekir. Hayvanların kimliklendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler teşvik edici hatta zorlayıcı olmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.