İzmir yöresel pazarına kavuşuyor

İzmir yöresel pazarına kavuşuyor

Güzelbahçe’nin  Yelki Mahallesi’nde  yaşayan ev hanımlarına,  ürettikleri ürünleri satma imkanı sağlayan "Yelki Yöresel  Pazarı" hizmete açıldı. Ev hanımları   Yelki’ye özgü yöresel ev yemeklerini tanıtacak, kurulan tezgahlarda satışını yapacak.

 

İzmir kent merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Yelki, Güzelbahçe'ye bağlı tarihi bir mahalle. Yemyeşil bir doğa, mis gibi hava, güler yüzlü insanlar, tarihi taş evler.  Güzelbahçe Belediye Başkanlığı, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Yelki Çevre ve Gençliği Koruma Derneği desteği ve Yelki sakinlerinin yoğun katılımı ile “Yelki Yöresel Pazarı”  kapılarını  açtı.

Üreten kadının aile bütçesine katkı sağlaması için bu projeyi hayata  geçirdiklerini  söyleyen Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar,   “Yerel de kalkınmayı sağlamak için bu pazarı faaliyete geçirdik. Kırsal kesimde yaşayan insanların kalkınmasını, ev ekonomisine katkı yapmalarını önemsiyoruz. Yelki göç alan bir belde. Yelki’ye sonradan yerleşenlerle yöre halkını bu vesile ile kaynaştırmış olacağız.  Ev hanımlarının ürettikleri çiğ börek, çırakma, baklava, kalburabastı, peynirli pide, sarma,  keşkek , erişte,  tortu, gözleme,  köy yumurtası, börek, tarhana, bulgur, salça, koyun yoğurdu  gibi organik tarımsal ve hayvansal ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru el işlerini de değerlendirip satabilecekleri pazar imkanı sunduk. Kadınlarımıza her zaman destek olacağız, her zaman onların yanlarında olacağız. Yöresel  pazarımıza İzmir'den ve çevre ilçelerden de misafir çekerek, birinci elden ürün satın almalarını sağlayacağız. Yelkili  ev hanımlarının ekonomik güçlenmesine destek için bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye ve Yelki halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Pazarda yöresel yiyecekler; çiğ börek, çırakma, baklava, kalburabastı, peynirli pide, sarma,  keşkek , erişte,  tortu, gözleme,  köy yumurtası, börek, tarhana, bulgur, salça, koyun yoğurdu  gibi pek çok yöresel yiyeceklerin yani sıra özel tasarım hediyelik el  ürünleri  de satılıyor. Yelki Yöresel Pazarı, 30 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan bir dizi etkinlikle İzmirlilere kapılarını aralayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.