İzmir'de AK Parti ve İYİ Parti ön seçime gidecek

İzmir'de AK Parti ve İYİ Parti ön seçime gidecek

Yaklaşan genel seçimler öncesi İzmir'de milletvekili aday adaylığında başvuru yoğunluğu yaşanırken, AK Parti ve İYİ Parti, adaylarını belirlemek için sandık kurma kararı aldı. CHP ve MHP ise milletvekili adaylarını ön seçim olmaksızın belirleyecek.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimlere sayılı günler kala İzmir’de 1. ve 2. bölgelerden milletvekili seçilmek isteyenler aday adaylık başvuruları yapıyor. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP’den dikkat çekici isimler aday adaylık başvurusu yaptı. Partilerin takviminde ön seçim de bulunuyor.

AK PARTİ'DE TEMAYÜL YOKLAMASI

AK Parti İzmir’de Halkapınar Spor Salonu’nda Cumartesi günü yapılacak temayül yoklamasında (ön seçim) teşkilat mensupları, milletvekili olarak görmek istediği isimleri belirleyecek. Saat 10.00’da başlayacak olan yoklama, saat 16.00’ya kadar sürecek. Edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Merkezinden görevlendirilecek koordinatörler idaresinde gerçekleşecek yoklamada, mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri ve il eski başkanları oylanmayacak. Yoklamada; ilçe başkanları ve yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, büyükşehir ve ilçe meclis üyeleri ile mahalle başkanları oy kullanabilecek. Temayül sonunda oy sandıkları Ankara’ya götürülecek ve genel merkezde açılacak.

5b62a5a1e7aa3c26b0617298.webp

18 İLİN ARASINDA İZMİR DE VAR

İYİ Parti, 18 ilde aday belirlemek için sandık kurma kararı aldı. Bu illerin arasında İzmir de bulunuyor. İYİ Parti İzmir’de ön seçim, 25-28 Mart tarihleri arasında aday adayları listelerinin oluşturulması, il başkanlıklarına duyurulması, il başkanlıklarının oy verme tarih/yerlerini belirlemesi ve üyelere duyurmasıyla başlayacak. 1-2 Nisan tarihlerinde yapılacak ön seçimde sayımlar yapıldıktan sonra cinsiyet kotası uygulanmış nihai liste oluşturulacak ve Seçim İşleri Başkanlığına gönderilecek. 3-6 Nisan tarihleri arasında listeye giren aday adayları mülakata tabi tutulacak ve 7 Nisan'da sonuçlar genel başkanlığa teslim edilecek. 9 Nisan'da ise listeler Yüksek Seçim Kuruluna gönderilecek.

CHP VE MHP ÖN SEÇİME GİTMEYECEK

MHP İzmir’in ise ön seçim yapmayacağı, milletvekili adaylarının partinin genel merkezi tarafından belirleneceği öğrenildi. CHP İzmir de ön seçim yapmayacak partiler arasında yer alıyor.

AK Parti İzmir’de 202, CHP İzmir’de 210, MHP ve İYİ Parti’de de yaklaşık 100 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.