İzmir'de akaryakıt kaçakçılığı yapan 4 kişi yakalandı

İzmir'de akaryakıt kaçakçılığı yapan 4 kişi yakalandı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ayrı operasyonla Akaryakıt Kaçakçılığı yapan 4 kişiyi yakaladı.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"İlimiz genelinde Akaryakıt Kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

1- Bornova ilçesinde bulunan bir iş yerinde kaçak akaryakıt ürünlerinin bulunduğu ve bu kaçak akaryakıt ürünlerinin piyasaya sürüleceği bilgisinin alınması üzerine; 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 16.01.2017 tarihinde söz konusu iş yerinde yapılan aramada, toplam 26.000 litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirilerek M.K.(31), N.S.(50) ve S.E.(41) isimli şahıslar yakalanmıştır.

M.K., N.S. ve S.E. isimli şahıslar alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığından serbest kalmıştır.

2- Bornova ilçesinde bulunan bir kamyonette, yüklü miktarda kaçak akaryakıt ürünlerinin bulunduğu ve piyasaya sürüleceği bilgisinin alınması üzerine;

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kamyonetin 16.01.2017 tarihinde Bornova ilçesinde seyir halinde bulunduğu görülmesi üzerine, söz konusu kamyonet durdurularak yapılan aramada, toplam 2.400 litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirilmiş ve M.Y.(28) isimli şahıs yakalanmıştır.

M.Y. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığından serbest kalmıştır.

2 ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 28.400 litre kaçak akaryakıt ürününün piyasa değeri yaklaşık 132.000 TL olup, engel olunan kamu zararı ise yaklaşık 74.000 TL’ dir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.