İzmir'de asırlık zeytin ağaçları kepçelerle parçalandı

İzmir'de asırlık zeytin ağaçları kepçelerle parçalandı

Dikili’de zeytin ağaçlarının kesildiğini gören vatandaşlar aracını durdurdu

İzmir’in Dikili ilçesi ile Bademli Mahallesi arasında kalan bölgede sahil kulübü yapmak isteyen kişilerin, kepçelerle asırlık zeytin ağaçlarını parçaladığı öne sürüldü. Bazı vatandaşlar da yaşananları görünce aracını durdurarak isyan etti.

Edinilen bilgiye göre, Dikili ilçesi ile Bademli Mahallesi arasında kalan bölgede sahil kulübü yapılması için çalışmalar başladı. Bölgede zeytin ağaçları yoğunlukta bulunurken, özel mülk sahiplerinin asırlık ağaçları taşımak yerine kepçelerle parçaladığı iddia edildi. Zeytin ağaçlarının yanlarına taşların yığıldığı görülürken, bazı ağaçlardan çıkan parçalar kepçenin parçalamasıyla yere atıldı. Asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yapılan bu çalışma ise tepki çekti. 

Kesilen ağaçlardaki zeytinler herkesi üzdü

Hem parçalandığı iddia edilen ağaçlar, hem de parçalanan dallardaki zeytinler ise dikkat çekti. Bölgede bulunan işçiler ise gazetecileri görünce çalışmaları durdurdu. Vatandaşlar ise izin verilerek ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Yoldan geçen vatandaşlar parçalanan ağaçları görünce ‘Bu kadar da olmaz’ dedi.

Vatandaşlardan Fikret Özdalar (53), zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki göstererek yetkililere çağrı yaptı. 

Bir diğer vatandaş Serdar Özkan (31) ise ağaçların kesildiğini görünce aracını durdurdu. Özkan, “İçim parçalandı” diyerek yetkililerin ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Özkan şöyle konuştu:

“Ciddi anlamda çok büyük bir katliam gördüm. Burada asırlık zeytin ağaçlarının katledilmesi bizi de üzdü.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.