İzmir'de ATM hırsızları yakayı ele verdi

İzmir'de ATM hırsızları yakayı ele verdi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Banka ATM’lerinden banka müşterilerinin rızaları dışında nakit çekim işlemleri yapan 1 kişiyi yakaladı. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"İlimiz genelinde banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçuyla mücadele faaliyetleri kapsamında; 

İlimizde faaliyet gösteren bir banka ATM’lerinden banka müşterilerinin rızaları dışında QR kod yöntemi ile nakit işlemleri gerçekleştirildiği ve söz konusu çekim işlemlerinin halen Karabağlar ilçesi Bozyaka Mahallesinde bulunan bir banka ATM’sinde devam ettiği bilgisinin alınması üzerine; 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bozyaka Mahallesinde hizmet veren banka ATM’sine gidilerek eşkali tespit edilen şüpheli C.A.(34) yakalanmıştır. Şahsın yapılan üst aramasında ise 1 adet telefon ile 8.485 TL para ele geçirilmiştir. 

C.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. 

Vatandaşlarımıza; kendilerini arayarak banka görevlisi, sigorta kurumu çalışanı vs. olarak tanıtan kişilerle her ne surette olursa olsun telefonlarına mesaj ile gelen şifreleri ve TC Kimlik numaraları ekrana tuşlamak sureti ile paylaşmamalarını, şüphelendikleri durumlarda en yakın banka şubesine ve adli birimlere müracaat etmeleri tavsiye edilmektedir. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.