"İzmir'de bazı belediye başkanları görevden alınacak" iddiası yeniden gündemde

"İzmir'de bazı belediye başkanları görevden alınacak" iddiası yeniden gündemde

İzmir'de bazı belediyelerin görevden alınacağına dair iddialar tekrar dillendirilmeye başladı.

İzmir'de bazı belediyelerin görevden alınacağına dair iddialar tekrar dillendirilmeye başladı. Görevden alınacak belediyelerin özellikle Beşiktaş Belediyesi gibi görevden alınacağı iddia ediliyor. İddialara göre görevden almanın Anayasa'nın 127'nci maddesinin gerekçe olarak sunulacak.

Daha önce CHP İstanbul İl eski Başkanı Cemal Canpolat tarafından da dile getirilen "İzmir'de bazı belediye Başkanları görevden alınacak" iddiası yeniden siyaset kulislerinde dillendirilmeye başladı. Özellikle yıl sonu ile birlikte çok sayıda Sayıştay müfettişinin inceleme yapmasını bu iddialara delil olarak gösteriliyor. Görevden alınacak belediyelerin özellikle büyük belediyeler olması dikkat çekerken, görevden alınmanın OHAL uygulamaları çerçevesinde yapılacağı ifade ediliyor.

ATAŞEHİR VE BEŞİKTAŞ EMSAL OLACAK!

Görevden alınacak belediyelere bu ay sonu yada Şubat ayı başı itibari ile operasyon yapılacağı iddia edilirken gerekçe olarak bazı belediyelerin özellikle yapılan ihaleleri alan firmaların OHAL çerçevesinde yapılan incelemelerde listelenen sakıncalı firmalar olmasının ön plana çıkarılacağı iddia edildi. Bazı belediyelerin ise Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar ve iki Meclis üyesinin görevden alınmasına neden olan faaliyet raporlarında açıklanamayan borç artışı, tanımlanamayan mal varlığı arttırımı ile ruhsat ve imar işlemlerindeki usulsüzlükler ve bağış adı altında zorla para alınması gerekçe gösterilerek görevden alınacağı ileri sürüldü.

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.