İzmir'de drone ve helikopter destekli nefes kesen operasyon

İzmir'de drone ve helikopter destekli nefes kesen operasyon

Operasyon polis kameralarına saniye saniye böyle yansıdı

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden nefes kesen uyuşturucu operasyonu. İzmir merkezli, Konak ve Çiğli ilçelerinde bulunan 5 farklı mahalle ile 7 ayrı ilde (İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Muğla, Kayseri, Gaziantep, Manisa) gerçekleştirilen eş zamanlı ve planlı operasyonda Helikopter ve drone kullanıldı.

Özel Harekat Unsurları ve 5 Narkotik Dedektör Köpeği ile 125 ekipten oluşan toplam 272 polis ile gerçekleştirilen operasyonda 21 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Planlı operasyon kapsamında; 79 kg. esrar, 13 kg. sentetik kannabinoid (bonzai vb.), 1.810 adet ecstasy, 55 gr. ecstasy tozu, 974 gr. kokain, 5 gr. metamfetamin, ve uyuşturucu madde tartımında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, yapılan adli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütleri ile bağlantılı 13 şahıs değişik tarihlerde yapılan operasyonlarda yakalanarak tutuklandı.

Yapılan açıklamada "İzmir Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcısı şahıs ve suç organizasyonları tespit edilerek uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir" sözlerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.