İzmir'de gagası kilitlenmiş pelikan her yerde aranıyor!

İzmir'de gagası kilitlenmiş pelikan her yerde aranıyor!

Balıkçıların ağlarından ağzına olta dolanan, ağzı, gagası kilitli kalan pelikan, hayvanseverler ve belediye görevlileri tarafından her yerde aranıyor.

Medya Ege / (ÖZEL HABER) - İzmir'deki pelikanın dramatik görüntüsü vatandaşlar tarafından çekildi. Muhtemelen bir balık ağındaki balığı yemek için oltanın içine giren pelikan, takıldığı oltadan kurtulmayı başardı ama oltanın gazına, gagasına takılan ve dolanan ağdan kurtulamadı. 

Ağzına dolanan ve kilitleyen otlayma birlikte en son Konak Pier önünde görülen pelikan, vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıdı.

Belediye ekipleri, denizden yanına yaklaşıp, oltasından kurtarmaya çalıştığı pelikan, görevlilerin yardım için yakalama çalışmalarına, kaçarak cevap verdi. Uzun süre denizin üstünde belediye ekipleri tarafından deniz aracıyla peşinde gidilen ve yakalanmaya çalışılan pelikan, uçarak kaçtı.

Hayvanseverler, pür dikkat takip ettikleri kurtarma çalışmasının olumsuz sonuçlanmasına üzülürken, yetkililer kaçan pelikanın ağzındaki, gagasındaki oltanın çözülmemesi halinde, muhkemelen beslenemeyeceği için ölme ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler. Hayvanseverler ve belediye yetkilileri, korkarak kaçan pelikanın ağzındaki, gagasındaki oltanın çözülmesi ve ölümden kurtulması için seferberlik ilan ettiler.

48372263_362997001142312_8510327858499944448_n.png

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir Temsilcisi Esin Önder, sosyal medya ağından mağdur pelikanın durumunu paylaşarak, pelikanın ölümden kurtulması için görenlerin acil olarak telefonla ilgililere bilgi vermelerini istedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.