İzmir'de hangi partiden kaç kişi aday adayı oldu?

İzmir'de hangi partiden kaç kişi aday adayı oldu?

En genci 2000'li, en yaşlısı 1949'lu

24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, AK Parti İzmir’den 216 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunurken, CHP İzmir’den 106 kişi, MHP'den de 49 kişi başvuru yaptı. 

Erken seçim kararının alınmasının ardından 24 Haziran’da yapılması kararlaştırılan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi milletvekili aday adaylığı başvuruları da alındı. AK Parti İzmir 1. bölgeden 118, 2. bölgeden 92 ve mevcut 6 milletvekili de olmak üzere 216 kişi milletvekili aday adayı olabilmek için başvuru yaptı. CHP İzmir’den ise 1. bölgeden 48, 2. bölgeden 52 kişi başvuru yaparken, 6 kişi bölge belirtmedi. MHP'den 49 kişi başvuruda bulunurken, İYİ Parti’nin aday adaylık sayıları ise henüz netleşmedi. 

En genci 2000'li, en yaşlısı 1949'lu 

AK Parti İzmir’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlardan en gencinin 2000 doğumlu, en yaşlısının ise 1949 doğumlu olduğu öğrenildi. Öte yandan mevcut milletvekilleri arasında AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da başvuruda bulundu. İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’ın hangi ilden aday olacağı henüz netlik kazanmadı. Nükhet Hotar ve İbrahim Turhan’ın da İzmir’den başvuru yapmadığı öğrenildi.
 
CHP İzmir’den aday adaylık başvurusu yapanlar arasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan'ın eşi Aynur Tartan, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko ve İzmir Milli Kütüphane Müdürü Ulvi Puğ yer alırken, milletvekillerinden Zekeriya Temizel dışındaki tüm milletvekillerinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.