İzmir’de imam hatip liseleri   YSK’de çok önemli başarılara imza attı.

İzmir’de imam hatip liseleri YSK’de çok önemli başarılara imza attı.

İzmir genelinde eğitim kalitesi ve öğrencilere verdikleri birebir danışmanlık hizmetleri ile imam hatip liseleri YSK’de çok önemli başarılara imza attı.

2022-2023 YKS verilerine göre Türkiye genelinde ilk 100000’de 35000 öğrencisi yer alan imam hatip liseleri İzmir özelinde de önemli başarıları ile ön sıralarda yer aldı. İmam Hatip Lisesi eğitimi alan ve mezun olabilecek düzeyde bulunan İmam Hatip Lisesi öğrencileri ÖSYM ilk yerleştirme sonuçları verilerine göre İzmir’de 8 kişi tıp fakültesine, 13 kişi hukuk fakültesine 29 kişi Mühendislik fakültelerine , 7 kişi Mimarlık Fakültesine, 22 kişi eğitim fakültelerine, 61 kişi fen edebiyat fakültelerine, 126 kişi ilahiyat ve İslami İlimler fakültelerine, 17 kişi iktisadi ve idari bilimler fakültelerine, 4 kişi iletişim fakültelerine, 202 kişi ise meslek yüksek okullarına yerleşti.

-002.jpg

İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, İmam Hatip Liselerinde eğitim gören öğrencilerimizin Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Tarafından yürütülen Hedef 2023 Üniversite Hazırlık çalışmaları kapsamında koçluk sistemi ile birebir öğrenci takibi yapılarak akademik gelişimlerinin gün be gün takip edildiğinin altını çizdi.

Yılmaz, Okullarımızda üniversite hazırlık çalışmaları içinde yer alan deneme sınavları, kariyer günleri, mesleki danışmanlık ve kariyer rehberliğinin de yapıldığını bunun da Başarıyı artırdığını vurguladı. İmam Hatip okullarında akademik başarıyı artırmak ve okullarımızda yürütülecek bilim, teknoloji, sanat ve kültür faaliyetlerinin istişare edildiği Bilim Danışma Kurullarının kurulduğuna dikkat çeken Yılmaz, Bu okullarda manevi rehberliğin yansıra akademik, kültürel, sanatsal ve sportif anlamda da donanımlı bireyler olmaları için öğrencilerimize tam destek verdiklerini söyledi.

Milli Savunma Üniversitesi, Spor Akademileri ve Polis Meslek Yüksekokulları mülakat hazırlık sınavları için de imam hatip liselerinde okuyan öğrencilere İmam Hatip Akademi Projesi kapmasında ücretsiz hazırlık kursları verildiğine dikkat çeken İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz “İmam Hatip Liselerinin her geçen yıl kayıt kapasitesini arttıyor.Hem akademik başarıyı artırmak adına hem de öğrencilerin sosyal kültürel sanatsal ve sportif açıdan gelişimlerini desteklemek için İzmir'de pek çok projenin ve çalışmanın 2023/2024 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini ”sözlerine ekledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.