İzmir'de IŞİD Operasyonu!

İzmir'de IŞİD Operasyonu!

İzmir'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon! Çok sayıda gözaltı var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri İzmir merkez ve Menemen'de önceden belirlenen 9 adrese operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonlarla beraber daha önce IŞİD adına çatışma bölgelerine girdikleri, IŞİD militanlarıyla bağlantı halinde olduklar ve Suriye'ye gidip geldikleri belirlenen 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların İzmir'de eylem hazırlığında oldukları öne sürüldü.

Propaganda yapıp militan topluyorlar!

Zanlıların internet üzerinden örgüt propagandası yaptıkları ve örgüte militan kazandırdıkları öne sürülürken, gözaltına alınanlardan Suriyeli E. A.'nın ise insan kaçakçılarıyla irtibatlı olduğu ve IŞİD militanlarını Avrupa'ya kaçırmak için çalışma yaptığı öne sürüldü.

Öte yandan zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman  ile bir av tüfeği ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
 
Ankara, İstanbul, Konya, Bursa, Elazığ, Adana...

Operasyonların sadece İzmir'le sınırlı olmadığı birçok şehirde eş zamanlı gerçekleştirildiği öğrenilirken diğer şehirlerde gözaltılar şu şekilde:

Şanlıurfa 150
Konya 75
Ankara 60
Bursa 46
Adana'da 25 
Çorum'da 19
İstanbul 18
Elazığ 12
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.