‘İzmir’de Kentsel Dönüşüme Kaynak Yok’

‘İzmir’de Kentsel Dönüşüme Kaynak Yok’

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir’de kentsel dönüşüm için büyükşehir belediyesi tarafından yeterli kaynak ayrılmadığını ve ayrılan bütçe ile kentsel dönüşüm yolunun kapalı olduğunu belirtti.

AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yerel yönetimler istişare toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir’de kentsel dönüşüm için büyükşehir belediyesi tarafından yeterli kaynak ayrılmadığını ve ayrılan bütçe ile kentsel dönüşüm yolunun kapalı olduğunu belirtti. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ise, kentsel dönüşümün yerel yönetimlerin vizyonuyla doğrudan ilintili olduğunu söyledi.

AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve Karabağlar Belediyesi Meclis üyeleri ile biraraya geldi. AK Parti İlçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının da bulunduğu toplantıda Karabağlar ilçesinin sorunları ve beklentileri masaya yatırıldı. AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Seymenoğlu tarafından organize edilen toplantıda konuşan Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten Karabağlar’da kentsel dönüşüm konusunda gelinen son nokta, Demokrasi Üniversitesi, rekreasyon alanı ve Karabağlar’daki projeleri hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm konusunda sınıfta kaldığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan,  “Belediyenin 2018 yılı bütçesinde kentsel dönüşümle ilgili çalışma yapılacak yeterli bütçe ayrılmadı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, hükümetimizin 7 yerde, 10 yıldır verdiği yetkiye rağmen bugüne kadar bu işin içinden çıkamadı. TOKİ’yi İzmir’e sokmam diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’yi düşman bir devletin kurumu olarak mı görüyor anlamakta güçlük çekiyorum. Öte yandan Karabağlar denilince insanın aklına kentsel dönüşüm geliyor. İlçenin kentsel dönüşüm heyecanını ve Demokrasi Üniversitesiyle taçlandırırsak Karabağlar için büyük kazanım olacaktır” dedi.

Başkan Erten, “Karabağlar’da 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanının bir milyon ikiyüz bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen ‘Yenitepe, Yeni İzmir’ lansmanıyla öne çıkan 350 dönüm rekraasyon alanı, eğitim, spor alanları, tüm şehir donatılarıyla İzmir’in en gözde yaşam merkezinin inşa edildiği bu projenin diğer etaplarda gerçekleştirilecek olan yerinde dönüşüme iyi emsal teşkil ederek, tüm Karabağlar’ı domino etkisiyle dönüştürme potansiyeli vardır. Karabağlar’ın kentsel döşünüşümünün hızlandırılması hususunda merkezi hükümet tarafından yapılan faaliyetler yerel yönetimin planlama vizyonuyla doğrudan ilgilidir. Yerel yönetimler kentsel dönüşüm planlamalarını ve vizyonlarını ortaya koyamazsa, merkezi hükümetin faaliyetlerinin de yerel alana gelmesinde zorluklar yaşanır.  Gerçekleştirilecek projeler ve çalışmalar ile demokrasi ve çağdaş şehir vizyonu ile parlayan bir yıldız olarak Karabağlar’ın nasıl öne çıkacağının çok kısa süre içerisinde görüleceğini düşünüyorum” dedi.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.