İzmir’de Kutlu Doğum Haftasına Görkemli Kapanış

İzmir’de Kutlu Doğum Haftasına Görkemli Kapanış

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile 17-22 Nisan tarihleri arasında tüm hafta boyunca coşkulu  bir şekilde kutlanan “ Kutlu Doğum Haftası” yoğun katılım ile sonuçlandırıldı.

 

Sağanak yağan yağmura rağmen İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği kapanış töreninde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,  kutlamalara vermiş olduğu destekten dolayı plaketini vali yardımcısı Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öney’in elinden alırken, kutlama programı içersinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi tarafından verildi.

Kutlu Doğum Haftası, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya bahşedilmesinin çeşitli etkinliklerle gündeme getirildiği gün olarak önem kazanmıştır. 1989 yılından bu yana, her yıl peygamber efendimizin iyi yönlerinin anlatıldığı Kutlu Doğum Haftası bu yıl İzmir de yoğun katılım ve çoşku ile kutlamalara şahitlik etti.

Mehteran Okul Müdürü..

Semazen gösterilerin de yer aldığı kutlamalarda Urla Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü ve öğrencilerinden oluşan mehter takımı İzmirlilerin beğenisini kazandı.Her gün sivil toplum kuruluşları tarafından farklı ikramların yapıldığı kutlamalarda İzmir’de bulunan Anadolu İmam Hatip Liselerinin öğrencilerinin okuduğu ilahiler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.Bir hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde Kur-an’ı Kerim tilaveti, şiir ve kaside okumaları, ilahilerin okunması gibi değişik etkinlikler yer aldı.

İşaret dili ile ilahi…

Toplumun her kesimine yönelik olarak planlanan etkinlikler içerisinde Karşıyaka Niyazi Memur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından da İşaret dili ile ilahi canlandırma etkinliği yapıldı.Resim, kısa film, bilgi yarışması gibi öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından verildi.“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı “Kutlu Doğum” haftası etkinliklerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Müftülüğü, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliklere sivil toplum örgütleri de yoğun destek verdi. Tüm hafta boyunca devam eden etkinliklere, Efendimiz(S.A.V) sevdalıları katıldı.

unnamed-(3)-084.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.