İzmir'de Narkotik 38 şüpheliyi yakaladı

İzmir'de Narkotik 38 şüpheliyi yakaladı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonla Uyuşturucu Madde Ticareti yapan 38 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 18’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.  Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince gençlerimizi zehirleyeme çalışan, torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik yapılan saha ve analiz çalışmaları neticesinde, İlimiz Bayraklı, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde bulunan park ve bahçelerde,  suça konu olan ikametlerde ve İlimiz giriş-çıkış noktalarında son 1 hafta içerisinde icra edilen 64 ayrı operasyon ve uygulama neticesinde 38 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan aramalarda, satışa hazır hale getirilmiş kilitli poşetler ve meşe tabir edilen kâğıtlar içerisinde 3.623 gr esrar, 542 adet ecstasy, 115 gr kokain, 50 gr metamfetamin, 49 gr bonzai, 5 kök kenevir bitkisi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 725 TL, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 47 adet tabanca fişeği, 3 adet ruhsatsız tüfek, 17 adet tüfek fişeği ve 5 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 1’i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 18 şüpheli şahıs ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcıları ve organizasyonları tespit edilerek, uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.