İzmir'de ortağını 34 yerinden bıçaklayan şahıs 15 yıl ceza aldı

İzmir'de ortağını 34 yerinden bıçaklayan şahıs 15 yıl ceza aldı

Müebbet ve 10 yıl hapsi istenen sanık 15 yıl ceza aldı

İzmir’in Konak ilçesinde, ortağı Kenan Karadoğan'ı iddiaya göre 34 yerinden bıçaklayarak öldürmekten müebbet ve cebindeki parayı çalmaktan 10 yıl hapis cezası ile yargılanan Erdem T., hırsızlık suçundan beraat ederken kasten adam öldürmek suçundan indirim alarak 15 yıl ceza aldı.

Davaya konu olan olay, 5 Mart sabah 07.00 sıralarında Eşrefpaşa semti Zafertepe Mahallesi 611 Sokak'taki evde meydana geldi. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kenan Karadoğan (35), olayın yaşandığı bekar evine gitti. Sabah ağabeyinin cep telefonuna cevap vermemesi üzerine durumdan şüphelenen ağabey Halil Karadoğan eve gitti. Zili çalmasına rağmen Kenan Karadoğan'ın kapıyı açmaması üzerine çilingir çağrıldı. Ağabey Halil Karadoğan çilingir yardımıyla girdiği evde kardeşini kanlar içerisinde hareketsiz halde yatarken buldu. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, vücudunun 34 farklı noktasında bıçak yarası bulunan Karadoğan'ın öldüğünü belirledi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Karadoğan'ın gece ortağı Erdem T. (30) ile birlikte alkol aldığını belirledi. Bunun üzerine ekipler, Erdem T.'yi cinayetin ardından balık satmak için gittiği Çiğli'deki pazar yerinde gözaltına aldı. Polisleri karşısında gören Erdem T. büyük bir şok yaşadı. İlk başta suçunu inkar eden şüphelinin aracında suç aleti bulundu. Gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlı burada suçunu itiraf ederek, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Erdem T. yapılan sorgusunda, semt pazarlarında balıkçı tezgahı açtığı ortağı Karadoğan'ın farklı kişilerle de balık ticareti yapmayı planladığını ancak kendisini dahil etmediğini, bu nedenle aralarında sorun çıktığını söyledi. Karadoğan'ın olaydan önce ortağı Erdem T. için satın aldığı yaklaşık 2 bin lira değerindeki cep telefonunun parasını da istediği, bunun ardından tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtildi. Erdem T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçen celse savcı mütalaa vermişti

10. Ağır Ceza Mahkemesinde 4. celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık Erdem T., sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, müşteki Hatice Karadoğan, müşteki avukatı Nejat Öztaşkent katıldı. Duruşma savcısı geçen celse, esas hakkında verdiği mütalaasında, olay sırasında sanıkta basit yaralanmalar olduğu, sanığın üzerinde bulunan bıçakla maktulü 34 yerinden bıçaklayarak ölümüne sebebiyet verdiği, sanığın maktulü aralarında tespit edilemeyen tartışmanın üzerinde oluşturduğu haksız tahrik altında öldürdüğünün belirtti. Maktulün ceplerinin boşaltılmış, cüzdanını bulunamaması, sanığın olaydan 12 saat sonra üzerinde 12 bin 295 lira ile yakalanıp parayı açıklayamaması ardından sanığın 2 bin 450 lirayı maktulden aldığını kabul etmesiyle ‘Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ve ‘kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçundan 10 yıla kadar hapsini istedi.

Sanık cinayeti kabul etti hırsızlığı kabul etmedi

Sanık Erdem T. kendine verilecek her türlü cezaya razı olduğunu ancak hırsılık cezasını kabul etmediğini belirterek, ''Ben yapmadığım bir suçtan ceza almak istemiyorum. Hırsızlık yapmadım. Ancak adam öldürme suçundan verilecek cezaya saygılıyım. Olaydan dolayı pişmanım. Kenan Karadoğan'ın ailesinden özür diliyorum'' dedi. Sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu ise, ''Sanık açısından adam öldürme suçundan alacağı müebbet cezası önemli değilken hırsılık suçundan alacağı 3-5 yıl ceza daha önemli. Sanık adam öldürme olayını samimi bir şekilde itiraf emiştir. Eğer hırsızlığı da yapsaydı onu da söylerdi. Yüz kızartıcı bir suç olan hırsızlığı yapmamıştır. Bu suçtan müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Ayrıca sanık adam öldürme olayını anlatmıştır. Olay haksız tahrik altında işlenmiştir. Sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmalıdır'' dedi.

Ceza 15 yıla düştü

Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra sanık hakkında verilen cezayı açıkladı. Mahkeme başkanı, sanığın hırsılık suçundan beraat ettiğini, sanığa kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verildiğini, olayın haksız tahrik altına işendiği için cezanın 18 yıla düşürüldüğünü, sanığın mahkemedeki iyi hali, pişmanlığı, suçu kabul etmesiyle cezanın 15 yıla düşürüldüğünü açıklayıp mahkemeyi bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.