İzmir'de şehitler için koşacaklar

İzmir'de şehitler için koşacaklar

Prof. Dr. Budak, “Anadolu’yu bize vatan kılan ruh, Şehit Polis Memurumuz Fethi Sekin’in ruhudur” diye konuştu.

Ege Üniversitesi organizasyonu ve ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Yaşar Üniversitesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu”nun basın toplantısı Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Basın toplantısına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Metin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) İnsan Kaynakları ve Kalite Müdürü Bülent Ügretici katıldı.

İzmir Adliyesine yönelik terör saldırısını kahramanca önleyerek büyük bir facianın önüne geçen ve burada şehit düşen Polis memuru Fethi Sekin anısına “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu”nun ikincisi 1 Mart 2018’de gerçekleşecek. Bu büyük organizasyonda bu yıl tekerlekli sandalye sporcuları da mücadele edecek. 10 kilometrelik yarışma Ege Üniversitesi 20 Mayıs Spor Tesisi önünden başlayıp Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde 2 tur koşularak başlangıç noktasında son bulacak. Katılımcı sayısının 700’ün üzerinde olan koşuya İzmir’de Ege Üniversiteli ve Yaşar Üniversiteli gençlerin yanı sıra Türkiye’nin değişik illerinden sporcuların katılımı olacak.

Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Necdet Budak, “Bedenlerini siper ederek devletimiz ve milletimiz için kanları ile toprağı sulayan kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milletinin güvenliği ve geleceği için “Zeytin Dalı” operasyonu kapsamında Afrin’de mücadele eden ordumuzun; komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Şehitlerimizin, milletimiz için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Şehitlerimiz bizim istiklalimizin ve istikbalimizin ölümsüz sembolleridir. Anadolu’yu bize vatan kılan ruh, Şehit Polis Memurumuz Fethi Sekin’in ruhudur. Şehit polisimiz Fethi Sekin büyük bir kahramanlık yaparak canı pahasına teröristlerle çatıştı ve yaşamını yitirdi. Ege Üniversitesi olarak bu koşuyu kahraman şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla organize ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarıma sürekli ‘iyi bir eğitim alın, bir yabancı dili iyi öğrenin ve spor yapın’ diye öğüt veriyorum.  Eğitimle beraber spor olduğu zaman çok daha başarılı neticeler alınabiliyor. Ayrıca sporun birleştirici gücü var. Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu ile hem o yüce ruhu yaşatacağız hem de sporun birleştirici yönüne dikkat çekeceğiz” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu, “Biz Türkiye Atletizm Federasyonu olarak, bu işin her noktasında olmak için çaba sarf ediyoruz. Gereken ne ise Ege Üniversitesi Rektörlüğü aracılığıyla olur hale getirmeye gayret ediyoruz. Umarım anlamı ve değeri büyük olan bu koşunun olumsuz koşullarını önleyerek iyi bir şekilde yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Benim amacım bu anlamlı koşuyu uluslararası hale getirmek” diye konuştu.

BAŞVURU 700’Ü GEÇTİ

Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu için başvuru sayısı 700’ü geçti. Yol koşusu, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, üniversitelere kayıtlı yabancı uyruklu öğrenciler, kulüplü ve ferdi lisanslı sporculara katılabilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.