İzmir'de soba satışları arttı!

İzmir'de soba satışları arttı!

İzmir'de Vatandaşlar hem ısınmak hem de yemek yapabildikleri için kuzine sobalara rağbet gösterirken, sobacılar da havaların soğumasıyla işlerinin daha da artacağını söyledi.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ısınmak için kömür sobalarına rağbet gösteren vatandaşların tercihi ise genellikle kuzineli sobalar oluyor. Esnaf fiyatların 400 lira ile bin 500 lira arasında değiştiğini söyledi.

aw441476-03.jpg

Soba satışlarında artış var

İzmir'in Konak ilçesinde soba satıcılığı yapan Akif Yalçın, "Her sene olduğu gibi bu sene de sobaya rağbet var. Özellikle kuzine olarak tabir ettiğimiz fırınlı sobalar çok tercih ediliyor. Çünkü vatandaşlar bu sobalarla hem ısınıyor hem de yemeğini yapabiliyor. Hobi bahçeleri de kuzine sobaların satışını artırdı. Bir de nostaljiye dönüş merakı var artık. Soba fiyatları da 400 liradan 700 liraya, kuzineli sobaların fiyatları da 700 ile bin lira arası değişebiliyor. Şu an müşteriler genellikle fiyatları soruyorlar, havalar biraz daha soğuyunca inşallah işlerimiz de açılmaya başlayacak. Havalar soğuduğu zaman günde 10-15 adet soba satışımız olabiliyor" diye konuştu.

aw441476-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.