İzmir'de Yakalanan Bombacı Tutuklandı

İzmir'de Yakalanan Bombacı Tutuklandı

İzmir'de yakalanan PKK'nın bombacısı hakkında flaş gelişme...

İzmir'in ilçelerinden Hatay'da geçtiğimiz ay düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınan PKK'lı bombacı Kendal Demir bugün çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunarak tutuklandı. Kendal'ın Kuzey Irak'tan yasadışı şekilde Türkiye'ye girdiği ve karayolunu kullanarak İzmir'e geldiği ortaya çıkmıştı. 

Geçtiğimiz ay İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından düzenle yakalanan Demir'in PKK üyesi olduğu belirlenmiş ve evde yapılan aramalar sonucu 10 kilogram plastik patlayıcı, 2 kalaşnikof model tüfek ve 8 adet el bombası ele geçirilmişti. 

Yapılan soruşturmayla beraber Kendal Demir'in Aydın Söke'de yaşayan ailesinin yanına bomba eğitimini aldıktan sonra döndüğü ortaya çıkmıştı. Demir yaklanmasaydı İzmir ve Aydın'ın önemli turistik bölgelerinde bombalı eylem yapmayı planladığı öğrenildi. 20 Ekim'den bu yana emniyette gözaltında bulunan ve işlemleri tamamlanan Kendal Demir, dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ve nöbetci sulh ceza hakimliğinde susma hakkını kullanan Demir, tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.