İzmir'deki Manisalılar İftarda Buluştu

İzmir'deki Manisalılar İftarda Buluştu

“Mardinli Baran, Manisalı Süleyman’ın Kardeşidir“

Ege Bölgesi Manisalılar Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen iftar yemeği İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde yüzlerce Manisalının katılımıyla adeta bir şölen havasında gerçekleşti. Manisa’nın bütün ilçelerini temsil eden derneklerin başkanları ve üyelerinin aileleri ile katıldığı iftara ege bölgesine özgü  keşkek menünün olmazsa olmazlarındandı

Ege Bölgesi Manisalılar Federasyon Başkanı Halit Oran iftar öncesi yaptığı hoş geldiniz konuşmasında  son yıllarda terörle mücadele kapsamında Manisa ilinin en çok şehit veren illerden birisi olduğunu öncelikle şehitlerini rahmet ve saygı ile andıklarını söyledi. Ülke üzerinde oynanan bölücü oyunlar karşında birlik ve beraberlik çağrısı yaparak “bir olalım iri olalım diri olalım” dedi.  Mardin Kızıltepeli Baran’ın, Manisa Alaşehirli Süleyman’ın kardeşi olduğunu kendi aralarında kız alıp kız verip hısım olduklarını, aynı mahallede dükkânlar açıp birlikte ekmek kavgası verdiklerini yüzyıllardır oynanan bu oyunun yine bozulacağını söyledi.

Ailesi ile birlikte iftara katılan Manisa Sarıgöllü  olan  İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da son 50 yılın en sıcak aylarının yaşandığı İzmir ve Manisa İllerinde orman yangınları açısından oldukça kritik anların yaşandığını, Antalya da 3 gündür çıkan yangınları söndürme çalışmalarına  İzmir’den de ekiplerinin katıldığını  Manisalı hemşerileri başta olmak üzere tüm İzmirli ve Manisalılardan yangınlara karşı çok daha hassas olmalarını en ufak bir dumanı bile ücretsiz Alo 177 yangın ihbar hattına ihbar etmelerini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.