İzmir'e İki Yeni Stat!

İzmir'e İki Yeni Stat!

İzmir 2 yeni stada 2018-2019 yılında kavuşacak!

İki stadın da 2018-2019 sezonuna yetişecek şekilde planlama  yaptıklarını belirten TOKİ Başkanı, ön yeterlilik ihalelerinin Karşıyaka stadı  için 27 Mart Pazartesi günü, Göztepe stadı için 31 Mart Cuma günü yapılacağını  aktardı.

Ergün Turan, TOKİ'nin UEFA standartlarında 19 stadyum inşaatına devam  ettiğini hatırlatarak, "Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde böyle bir üretim  kapasitesi yok. Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle  alakalı büyük bir hadisedir." şeklinde görüş belirtti.

TOKİ tarafından inşa edilen statlarda Avrupa'daki birçok statta  olmayan özelliklerin bulunduğuna işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Bu statlarla Cumhuriyet tarihinde yapılmış toplam yatırımdan daha  fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde gerçekleştiriliyor. Büyük sevinç duyuyorum  çünkü önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha  uğraşmayacak. Önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak düzeyde."

"Avrupa'da bu kadar stadyum inşaatı yok"

TOKİ Başkanı Turan, Avrupa'da hiçbir dönemde Türkiye'deki kadar çok eş  zamanlı yürütülen stat inşaatının olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.