İzmir’in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile tekrar canlandı

İzmir’in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir ile tekrar canlandı

İzmir’in 700 Yılı Etkinlikleri kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Ege Üniversitesi eşsiz bir Klasik Türk Musikisi konserini gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu ile İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun verdiği konsere, İzmirli sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Birbirinden seçkin eserlerin sunulduğu musiki şöleninin sunumunu,Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Şef Yardımcısı Mehmet Güntekin, koro yönetmenliğini ise Halil İbrahim Yüksel üstlendi.

Suzidil,Hüseyni,Uşşak,Gerdaniye, Karcığar,Hicaz, Hüzzam makamlarında eserlerin sunulduğu "Gülzâr-ı İzmir" konserinin açış konuşmasını İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe yaptı.

İzmir’in tarihsel dokusu hakkında bilgi veren Prof.Dr. Gökçe, “Yaşadığımız ufku geniş şehir, güzel İzmir’i bizlere kazandıranların öncüsü olan Çaka Bey’i; Türk hâkimiyetini daimi hale getiren Aydınoğlu Mehmet Bey’i, Gazi Umur Bey’i, Emir Timur’u ve Yunan işgalinden sonra esaretten kurtuluşun ve kuruluşun sembolü müstesna bir şehir konumunda değerlendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç ise İzmir’in çok kültürlülük yönünün ülkemize sunduğu katkıya dikkat çekti. Prof.Dr. Tokaç, “İzmir birçok kültürü bünyesinden barındıran, insanların barış içinde yaşadığı, dünyaya örnek bir şehirdir. Biz İzmirli olarak İzmir ile gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Ses sanatçılarının ve sazendelerin sunduğu 33 eser, İzmirlilerden tam not aldı. Seslendirilen eserlerin bestekârlarından Yılmaz Karakoyunlu, Kaya Bekat ve Mahmut Bilki gibi önemli bestekârlar da konseri takip edenler arasındaydı.

‘İzmir’in 700 Yılı Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenen konseri ilgiyle takip eden İzmirliler,sanatçıları ayakta alkışladı.

 

 

Ege Üniversitesi

Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu

 

Ahsen Öncü

Burak Dinç

Asu İrem Sever

Burak Şayak

Ayşenur Akbulut

Göksel Öztürk

Buse Kutlu

İbrahim Dönmez

Damlanur Kısık

İbrahim Yakşi

Esra Ceylan

Mustafa Işbilen

Ezgi Altınel

Özgür Oğuz

Melis Şentürker

Şahin Polat

Nazlı Açıkgöz

Ufuk Şahin

Seren Eroğlu

Yiğit Erdem

Sıla Coşar

 

Sıla Genç

 

Şükran Keçeci

 

Sıla Gülmez

 

 

SAZENDELER

 

Ud:M. Yalçın Öztüfekçi

Kanun:Ufuk Aşkın

Tanbur:Cem Çırak

Ney: Adnan Yavuz Ballıoğlu

Klasik Kemençe:Duygu Dürüst

Keman:Nurdan Tezel Seray Kantarcı

Viyolonsel:Serdar Gökmen, Defne Simay Şarlar

Vurmalı Sazlar:Onurcan Kaya
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.