“İzmir’in Gökyüzündeki Ruhu” yayınlandı

“İzmir’in Gökyüzündeki Ruhu” yayınlandı

İzmirli gazeteci Engin Tatlıbal’ın İzmir’in tarihi ve bugünü hakkında denemelerinden oluşan “İzmir’in Gökyüzündeki Ruhu” isimli kitabı yayınlandı.

Google Books etiketiyle e-kitap olarak yayınlanan eserde Tatlıbal, İzmir’in geçmişte sahip olduğu ve günümüzde de etkileri devam eden sosyal ve ekonomik dinamikleri masaya yatırıyor. Tarih boyunca İzmir’de var olmuş medeniyetler, dini inançlar, ekonomik sınıflar ve bunların yarattığı kültür, kitabın konusunu oluşturuyor.
Kaleme aldığı denemelerde romantik ve nostaljik olmaktan ziyade gerçekçi olmaya çalıştığını ve sınıfsal bakış açısından ayrılmamaya gayret ettiğini belirten yazar Engin Tatlıbal, “İzmir’in kültürel yapısının oluşumunda coğrafi konumunun ve liman kenti olmasının büyük etkisi var.

 

Akdeniz çanağının ve kara Avrupasının dört bir yanından insanların İzmir’e gelmelerinin nedeni, bu jeolojik konum ve liman. Gelen bu insanlar, ortak yaşama kültürünün, inançlara saygının ve hatta denebilir ki insan haklarının çarpıcı bir örneğini sunmuşlar. Birbirlerini tanımışlar, birlikte yaşamışlar, birlikte üzülüp sevinmişler. İzmir’in tarihindeki bu durumun, günümüz dünyasında aranan ve bulunamayan bir durum olduğunu düşünüyorum. O yüzden İzmir’in tarihi, bugünün insanına çok şey anlatıyor” dedi.


28 denemeden oluşan kitap, Google Playstore ve Google Book’tan satın alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.