İzmir'in şampiyon kızları destek bekliyor

İzmir'in şampiyon kızları destek bekliyor

Türkiye Bayanlar Sutopu 1. Ligi’ni geçtiğimiz sezon şampiyon tamamlayan ve bu sezon yine ligde fırtınalar estiren ESTİ (Ege Su Sporları ve Tenis İhtisas Kulübü) İzmir’den destek bekliyor.

Türkiye Bayanlar Sutopu 1. Ligi’nde fırtına gibi esen, geçtiğimiz sezonun şampiyonu ESTİ bayan takımı Büyük Kızlar yarı final maçlarında ODTÜ’yü 22-0, Sutopu 35’i 36-1 yenip gol rekoru kırarak final grubuna yükseldi. Bu sezon şampiyonluğun yine en büyük adayı olan ESTİ kızları, ligdeki başarılarının yanı sıra Türkiye Bayanlar Sutopu Milli Takımı’nı da sırtlıyor. Avrupa Şampiyonası finalleri baraj maçlarındaki Slovakya bayan takımını 11/11 ve 10/9 skorla geçen Türkiye Milli Takımı’nın 6 oyuncusu ESTİ’li kızlardan oluşurken, atılan 21 golün 16’sını yine ESTİ’li oyuncular kaydetti. ESTİ, finallerde ise milli takıma 7 oyuncu gönderecek.

 

Ana sponsorluğunu BTM’nin üstlendiği ESTİ Bayan Sutopu takımı elde ettiği başarılara rağmen İzmir’den yeterince destek göremiyor. Kişisel ilişkilerle sponsorluklar alan takımın sportif başarılarıyla destek bulmasını arzu ettiklerini dile getiren ESTİ Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli, “Sutopu sporuna hiç bir yatırım yapılmayan İzmir’de yıllardır kendi özverili çalışmalarımızla büyük başarılara imza attık. Kızlarımız ligde 3 şampiyonluk kazandılar. Milli takımın büyük bir kısmını bizim kızlarımız oluşturuyor. Bütün bu başarılara rağmen İzmirli firmalardan yeterli desteği göremiyoruz. Başta BTM olmak üzere kişisel ilişkilerimizle takıma sponsor olan destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Ancak biz kişisel ilişkilerle değil takımımızın başarılarının desteklenmesini istiyoruz. İzmir’in ve İzmirli’nin takımlarına sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.