İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu devam ediyor! İkinci gün programında neler var?

İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu devam ediyor! İkinci gün programında neler var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği "İzmir'in Yüz Yılı" başlıklı sempozyum bugün başladı. Sempozyumun ikinci gün programında neler konuşulacak?

İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını etkinliklerle kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İBB Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'na bağlı Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) “İzmir’in Yüz Yılı Sempozyumu" düzenliyor.

Bilim insanları, yazar ve sanatçıların toplumsal yapıdan spora, mimarlıktan sanata İzmir’in 100 yılını konuştuğu sempozyumda kentin yaşadığı değişim ve gelişimin izleri sürülecek, konular tarihsel bağlamları ve kökenleriyle ele alınıyor.

Sempozyumun ilk gün programında; İBB Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun açılış konuşması ve oturumlarda ise 'İzmir'in Yüzyılı Tarih, Kültür ve Kimlik', 'Nüfus ve Göçler' ve 'iktisat ve Siyaset' konu başlıkları konuşulmuştu.

İKİNCİ GÜN PROGRAMINDA NELER VAR?

7 oturumdan oluşan İzmir'in Yüz Yılı Sempozyumu'nun ikinci gün programında; Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Eiğitimin Farklı Yüzleri, Kültürel Miras, İşgalden Kurtuluşa İzmir, Kent ve Mimari, İzmir'de Kültür ve Sanat ile İşgal, Kurtuluş ve Barış konu başlıkları ele alınacak.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Salon 1 ve Salon 2'de gerçekleşecek oturumlar, sabah saat 09.30'ta başlayıp akşam saat 17.30'da son bulacak.

sempozyum-1.jpg

sempozyum-2.jpg

sempozyum-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.